Windows 10 Debloater – cel mai simplu mod de a dezinstala aplicatiile preinstalate din Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Windows 10 vine cu foarte multe aplicatii care ruleaza in background si consuma resurse importante, mai ales pentru sistemele vechi, care nu au destula putere de procesoare pentru toate task-urile din ziua de azi.

Solutie

Pasi de urmat

Windows 10 Debloater este o aplicatie simpla venita in ajutorul celor care vor sa dezinstaleze aplicațiile preinstalate in sistemul de operare fără mari bătăi de cap. Aceasta aplicatie nu blocheaza sau inlatura alte functionalitati (cum ar fi funcția de search, care in windows 10 este legata de Cortana). Pe acea pagina apasam pe butonul verde “Code” si apasam pe “Download ZIP”.

Dupa ce am luat fisierul arhivat si l-am dezarhivat, vom intra in folder-ul creat si vom da click dreapta pe “Windows10DebloaterGUI” si vom apasa pe “Run with PowerShell”:

Ne va deschide aceasta interfata:

Din aceasta interfata putem customiza ce sa dezinstaleze si ce sa nu dezinstaleze. (ATENTIE: in lista “Customize Blacklist” veti gasi denumirile in formatul package, nu in formatul pe care ni-l arata Windows-ul). De asemenea, putem alege daca sa pastram Cortana, sa dezactivam telemetria, sa dezinstalam onedrive etc.

Aceste optiuni sunt doar pentru cei care folosesc sau au nevoie de anumite functiuni. Pentru ca noi nu avem nevoie, vom apasa pe butonul “Remove bloatware”.

Cand se va termina dezinstalarea tutoror programelor, veti primi urmatorul mesaj in PowerShell: Finished all tasks. Avem un sistem de operare fara aplicatiile de care nu avem nevoie.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?