Cautare driver pentru dispozitivele necunoscute din Device Manager.

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Dispozitivele necunoscute in Device Manager sunt acele dizpozitive pe care sistemul de operare nu le-a putut identifica spre a fi instalate cu driver-ul corect. Un dispozitiv necunoscut e nefunctional pana la instalarea driverelor corecte.

Simptome

Dispozitivul este instalat fizic in system, insa acesta nu functioneaza. In Device Manager, acesta apare la sectiunea “Other Devices”. Sistemul de operare nu stie ce fel de dispozitiv este, astfel ca nu il poate folosi.

Backup

Aceasta metoda nu duce la pierderea de date, insa se recomanda setarea unui punct de restaurare in cazul in care se instaleaza driver incorecte pentru dispozivitul respectiv

Solutie

Pasi de urmat

Orice dizpozitiv are propriile ID-uri, si anume Vendor ID, respectiv Product ID, pe baza carora putem identifica ce tip de dizpozitiv este, respectiv compania producatoare. Pentru vizualizarea ID-urilor, se da click-dreapta pe dispozitivul necunoscut, dupa care se allege optiunea Properties

2

Se da click pe tab-ul Details, iar in la Property se va allege Hardware Ids

3

Se da click dreapta pe prima valoare, care contine atat VID cat si PID, si se allege “Copy”. Apoi, se cauta folosind motorul de cautare Google textul copiat in clipboard.

4

Acum se cunoaste exact tipul de dispozitiv instalat, eventual se obtine o lista de pagini in internet care ar putea contine driverele dorite. Se verifica aceste pagini, si se descarca driverele, daca s-au gasit, dupa care se instaleaza folosind programul propriu de instalate (varianta recomandata)

5

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

In cazul in care instalarea noilor drivere duce la instabilitatea sistemului de operare, este necesara restaurarea acestuia la ultimul punct creat. Pentru aceasta, trebuie accesat utilitarul System Restore (START -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> System Restore)

Article Attachments

Voteaza

(71 din 146 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?