Cum sa utilizezi managerul de componente Joomla

Configurare noua (How To)

Situatie

Joomla 3 iti permite sa creezi continut mai complex si sa adaugi functionalitati specifice articolelor standard. Acestea se pot realiza cu ajutorul Managerului de componente Joomla “Components manager”

 

 

Solutie

Pasi de urmat

In modul nativ, managerul de componente include cateva optiuni pentru adaugarea unor pagini mai complexe si al altor tipuri de contiunut in site-ul Joomla. Aceste pagini de cotinut pot include Contacte, Newsfeeds, Search, Smart Search si Web links.

joomla_components

Daca ai vrea sa creezi o pagina cu news feed de exemplu, trebuie sa mergi la Components -> Newsfeeds -> Feeds si apoi click pe butonul verde “NEW”.

component_feeds

Pentru a lega noua componenta creata de meniul site-ului trebuie sa mergi la Menu manager si click pe “add menu item:

add_menu

Odata ce ai dat click pe  Create New Menu Item trebuie sa selectezi tipul de item pe care il vei lega de acest meniu:

menu_type

Click pe link-ul corespondent componentei create, de exemplu, daca incercai sa creezi o pagina de Newsfeeds, vei alege link-ul Newsfeeds din lista

component_items

Acum trebuie sa selectezi cu exactitate Feed ul pe care vrei sa il legi de meniu (si care va aparea la click), pentru a face asta dai click pe butonul Select de langa campul  Feed si alege noul feed creat de tine. la final trebuie sa apesi butonul Save pentru a publica noua legatura de meniu pe site-ul WEB.

select_feed

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(39 din 76 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?