Afla cum poti deschide unitatea optica folosind o combinatie de taste

Configurare noua (How To)

Situatie

Butonul de deschidere de pe unitatea optica este defect sau greu de accesat

Solutie

Putem deschide unitatea optica folosind un program foarte util si complet gratuit numit Door Control pe care il putem descarca de Aici. Scroll in jos pe pagina unde gasim butonul de download.

Dupa descarcarea programului, pornim instalarea. La finalul instalarii bifam “Launch Door Control” si click pe Finish.

01_launch_door_control

Imediat ce programul va rula, ne va aparea o iconita in taskbar langa ceas, ce indica unitatea optica ce este momentan selectata alaturi de Shortcut key.

02_door_control_in_system_tray

Acesta ne indica unitatea optica ce este selectata datorita faptului ca, daca exista mai multe unitati optice, putem seta diferite shortcuts pentru fiecare in parte. Pentru a selecta unitatea optica, dam click dreapta pe iconita si mergem pe Drive: X (in functie de litera) de unde putem selecta.

03_selecting_drive

Pentru a defini o combinatie de taste, click dreapta pe iconita si apoi click pe Hot Key.

04_selecting_hot_key

Se va deschide o fereastra noua. Apasam orice tasta sau combinatie de taste prin care dorim sa deschidem unitatea optica si dam Ok.

05_setting_shortcut_key

Acum, cand vom apasa Alt+C se va deschide unitatea optica. De asemenea, combinatia de taste va fi afisata atunci cand punem cursorul pe iconita. Aceasta combinatie de taste poate de asemenea sa si inchida unitatea optica, insa aceasta depinde mult de hardware.

06_door_control_with_shortcut_key

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(18 din 37 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?