Setari de securitate pe router TP-Link Archer C50

Configurare noua (How To)

Situatie

Ai un router  TP-Link Archer C50 si vrei sa il securizezi.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru inceput trebuie accesat routerul din browser. Routerele TP-Link se acceseaza default pe ip 192.168.0.1 si cu user admin si parola admin.

c50

Se intra in meniul Security. La Basic Security poti activa sau dezactiva firewall, poti permite sau nu conexiune vpn sau conexiuni ftp , sftp.

 

sec1

Aici, in meniu Advanced Security poti activa blocarea atacurilor Denial of Service (DoS) si Ping from Wan sau Lan (testarea portului lan sau wan al routerului ca si conexiune).

sec3

 

In meniul Local Management poti seta ca accesul la setarile routerului sa fie facut de pe orice ip intern sau nu mai de pe anumite ip-uri. Daca alegi numai sa poti accesa numai de pe anumite ip-uri atunci trebuie sa specifici MAC-urile placilor de retea de pe care sa se faca accesul.

sec4

Mai departe deschizi submeniul Remote Management.

Aici trebuie setat portul pe care il vei utiliza pentru acces din exterior. Pentru a putea accesa routerul de oriunde trebuie setat la Remote Management Ip – 255.255.255.255(adica de oriunde). Daca doresti doar de pe un anumit ip trebuie sa il treci pe acela. Dupa salvare poti intra din exterior pe acel router(daca sti IP-ul extern).

sec2

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 60 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?