Afla cum poti folosi Sets in Windows 10 pentru a organiza aplicatiile in taburi

Configurare noua (How To)

Situatie

Sets este un feature nou ce schimba complet interfata windows-ului. Acest feature permite ca aplicatiile sa apara sub forma de tab-uri in fereastra de file explorer.

Solutie

Multumita noului feature Sets, acum putem avea diferite taburi in fereastra de file explorer precum command prompt, notepad, aplicatii din suita office, microsoft edge etc. Putem schimba intre aceste aplicatii fara sa fie nevoie sa deschidem mai multe ferestre, facand multitasking-ul mai usor.

Cu acest feature, Microsoft a schimbat si modul in care functioneaza hotkey-ul alt+tab. Acesta acum poate schimba atat intre ferestre cat si intre tab-urile deschise in file explorer.

Iata cateva hotkey-uri utile pentru acest feature:

Ctrl+Windows+tab – Schimba pe urmatorul tab;

Ctrl+windows+shift+tab – Schimba pe tab-ul anterior;

Ctrl+windows+t – deschide un new tab;

Ctrl+windows+w – Inchide tab-ul actual;

Ctrl+windows+shift+t – Deschide ultimul tab inchis;

Ctrl+windows+1-9 – Schimba pe tab-urile specifice (1 fiind primul tab, 2 al 2lea tab etc.).

Iata cum putem configura sets:

Pentru a accesa setarile acestui feature, vom merge in Settings, System, Multitasking. Aici dam scroll in jos pana gasim optiunea “sets”.

Prin optiunea “Apps and websites automatically open in a new” putem alege daca aplicatiile si website-urile se vor deschide intr-o fereastra noua sau sub forma de tab in windows explorer.

Optiunea “Pressing Alt+tab shows the most recently used” ne permite sa controlam cum functioneaza hotkey-ul Alt+tab.

Predefinit, Alt+tab ne va arata atat ferestrele cat si tab-urile, insa daca preferam modalitatea veche de functionare putem selecta “Windows only”.

Exista de asemenea, si optiunea “Apps added to this list can’t be included in sets of tabs” ce ne permite sa alegem aplicatii pentru care acest feature va fi dezactivat. Pentru a adauga o aplicate, dam click pe Add an app.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 46 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?