Optimizarea File Explorer prin lansarea in procese separate

Configurare noua (How To)

Situatie

In mod implicit, cand folosim File Explorer pentru a naviga prin foldere, sistemul de operare foloseste procesul numit “explorer.exe”.

Explorer.exe si DLL-urile sale includ interfata de utilizator din Windows (Taskbar, butonul Start si meniul Start in Windows). Cand ceva nu functioneaza in una dintre ferestrele Explorer, cum ar fi un blocaj (Not Responding) sau un crash, acesta poate cauza inchiderea sau repornirea procesului Explorer.exe si implicit, inchiderea tuturor ferestrelor deschise.

Pentru rezolvarea acestei probleme exista o setare care face ca atunci cand sunt deschise mai multe ferestre, si una din ele “ingheata”, aceasta va putea fi inchisa fara sa se inchida toate ferestrele.

 

Solutie

Pasi de urmat
  • Pentru Windows 7 intram in folderul “Libraries” din taskbar:

  • Pentru Windows 8 sau Windows 10 intram in folderul “File explorer” din taskbar (ori intram in control panel si apasam pe File Explorer Options). Intram in categoria “View” si apasam pe butonul “Options”:

Pentru toate tipurile de Windows, vom intra in meniul View din Folder Options si vom bifa “Launch folder windows in a separate process“:

Se va apasa pe Apply si se va iesi.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 30 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?