Optimizare PC

Cum sa rezolvi problema luminozitatii in Windows 10!

Window 10 a fost oferit gratuit sub forma de upgrade pentru cei ce foloseau deja variantele de Windows 7 si/sau 8.1.

Ba mai mult, iti permite sa faci o instalare curata folosind un tool Microsoft numit Media Creation Tool.

Datorita acestori factori, foarte multi si-au instalat varianta de Windows10 pe calculatoare, mai exact aproximativ 27 de milioane de calculatoare ruleaza aceasta versiune de Windows 10.

Cu toate astea, unii utilizatori au acuzat probleme cu luminozitatea atunci cand vor sa vada un film sau cand pur si simplu vor sa lucreze pe laptop.

Cei de la Microsoft nu au zis nimic despre aceasta problema, dar exista o solutie.

In continuare prezint modul in care poti rezolva problema cu luminozitatea.

[mai mult...]

Cum modificam frecventa memoriei RAM pentru a corespunde cu specificatiile producatorului

Achizitionarea unei memorii RAM reprezinta o alegere importanta atunci cand tinem cont de ceea ce ne dorim de la PC-ul nostru. Multi dintre noi vom utiliza calculatorul in regim office, mediu in care o configuratie de baza ne-ar permite sa ne indeplinim sarcinile cu succes si fara batai de cap. Totusi, pentru segmentul destinat gamerilor si entuziastilor, cei care doresc sa profite la maxim de capabilitatile unei configuratii puternice, prezentul articol va detalia cum putem seta memoria RAM la specificatiile optime.

 

 

In cadrul procesului decizional de cumparare a unei memorii RAM, este necesar sa avem in vedere urmatoarele aspecte:

  • Generatia de RAM compatibila cu placa de baza detinuta (DDR, DDR2, DDR3 sau DDR4);
  • Designul placutelor (de la combinatia de culori preferata, pana la designul radiatoarelor);
  • Capacitatea de memorie necesara (4Gb, 8Gb, 16Gb, 32Gb, 64Gb etc.);
  • Alegerea tipului de configuratie: dual, tri sau quad channel (kit-uri de 2, 3 sau 4 placute de RAM);
  • Latenta memoriilor – CL (este de preferat sa fie cat mai mica, chiar daca odata cu avansarea in generatie aceasta creste);
  • Frecventa de operare (aceasta creste odata cu generatia de RAM, in acelasi timp cu cat frecventa este mai mare atat latenta tinde sa creasca).

In articolul de fata vom discuta in principiu despre frecventa memoriilor RAM si felul in care aceasta poate sa fie modificata astfel incat sa corespunda specificatiilor oferite de producator.

[mai mult...]

Cum sa stergi Windows 10 Update Cache pentru a elibera spatiu pe disc

De fiecare data cand se actualizeaza sistemul de operare, acesta isi creeaza un cache pentru actualizarile descarcate. Astfel, in caz de necesitate, sistemul de operare poate reaplica actualizarile fara a le mai descarca din nou.

Desi pare util si Windows 10 a devenit mai bun in ceea ce priveste spatiul ocupat de actualizari, in timp, aceste fisiere se aduna in cache si vor ocupa din ce in ce mai mult spatiu pe disc.

Stergerea acestor fisiere nu numai ca va elibera spatiu pe disc, insa poate ajuta si in cazul unor probleme cu instalarea actualizarilor.

In cele ce urmeaza vom afla ce trebuie sa facem pentru a sterge acest update cache.

[mai mult...]

Cum scapam de ad-uri in Microsoft Edge

        Noul browser Microsoft Edge fără îndoială a captat atenția tuturor. Este destul de rapid, elegant și isi face treaba fara probleme in Windows 10. Dar, nu este încă suficient de demn să stea împotriva altor concurenți puternici precum Chrome și Firefox, din pricina lipsei de extension support. Nu există extensii înseamnă ca nu exista nici un Adblock. Ei bine, dacă sunteți un utilizator experimentat de Windows 10, atunci acest lucru nu ar trebui sa va impiedice. Acolo unde există voință, există întotdeauna o cale.

s1

[mai mult...]

Ce este si cum stergem pagefile.sys (Swap File) in Windows 10?

Acest fisier apartine memoriei virtuale (Virtual Memory) a sistemului.
In mod normal, atunci cand lansam o aplicatie sau lucram intr-o aplicatie, sistemul va folosi memoria RAM. De multe ori se intampla ca aceasta sa fie insuficienta pentru aplicatiile deschise, iar o parte din volumul pus pe memoria RAM este transferat pe hard disk sub forma de cache, in fisierul pagefile.sys. Nu este o regula ca unele aplicatii sa-si faca un cache virtual al componentelor, numai atunci cand memoria RAM este incarcata.

[mai mult...]