AMD Turbo Core

Configurare noua (How To)

Situatie

AMD Turbo Core este o tehnologie de scalare dinamică a frecvenței implementată de AMD care permite procesorului să ajusteze și să controleze dinamic frecvența de funcționare a procesorului în anumite versiuni ale procesoarelor sale, ceea ce permite o performanță crescută atunci când este necesar, menținând în același timp o putere mai mică. și parametrii termici în timpul funcționării normale.

Solutie

AMD Turbo Core cunoscută și ca AMD Core Performance Boost a fost creat în 2010 de către Advanced Micro Devices și este folosit pentru a crește frecvența procesorului. Tehnologia a fost implementată începând cu microprocesoarele Phenom II X6 bazate pe microarhitectura AMD K10. AMD Turbo Core este disponibil cu unele unități de procesare accelerată AMD din seria A. AMD Turbo Core este similar cu Intel Turbo Boost, care este o altă tehnologie de reglare dinamică a frecvenței procesorului folosită pentru a crește performanța, precum și AMD PowerNow!, care este utilizat pentru a regla dinamic frecvențele de operare ale procesorului laptopului pentru a reduce consumul de energie (economisind durata de viață a bateriei), căldura și zgomotul.

AMD Turbo Core are următoarele funcționalități:

  • Până la 900 MHz de viteză suplimentară de ceas disponibilă cu toate nucleele active, ceea ce înseamnă că toate nucleele pot crește în același timp.
  • Potențial stări de amplificare și mai mari disponibile cu jumătate din nuclee active, deoarece mai puține nuclee active necesită mai puțină energie și generează mai puțină căldură.
  • Guvernat de consumul de energie, nu de temperatură, astfel încât aceeași creștere a performanței este disponibilă în medii mai calde, astfel încât frecvența maximă să fie dependentă de sarcina de lucru.

Cu procesoarele Ryzen, AMD a introdus funcții suplimentare de overclocking automat:

  • Precision Boost încearcă să ruleze procesorul la cea mai înaltă frecvență permisă în orice moment, constrâns de răcire și alimentare. Schimbă frecvența în trepte de 25 MHz.
  • Gama extinsă de frecvență deblochează intervalele de amplificare implicite pentru sistemele cu o răcire mai bună.

Un exemplu de aplicare al AMD Turbo Core este procesorul AMD Ryzen care suportă această tehnologie. Aceasta se aplică pe tipul de procesor respectiv în următorul mod. Pentru a decide viteza de ceas a procesorului, procesorul este testat la stres pentru a determina viteza maximă la care poate rula procesorul înainte de a atinge cantitatea maximă de putere permisă, care se numește putere de proiectare termică sau TDP.

Un parametru numit putere medie a procesorului (ACP) este utilizat pentru a rezolva această problemă. ACP definește puterea medie estimată a fi consumată în cazul utilizării regulate, în timp ce TDP oferă puterea maximă consumată. Puterea consumată este un factor important atunci când se iau în considerare limitele termice și se determină disiparea puterii CPU.

Se poate afirma că această tehnologie a adus un plus tuturor procesoarelor de tip AMD care o pot suporta, deoarece a permis scalarea dinamică a frecvenței, având, astfel, un control mai bun asupra acesteia.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 22 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?