2 metode de a activa Modul Joc în Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Dacă folosești Windows 10 și ești pasionat de jocuri, atunci probabil ai auzit de Modul Joc. Această caracteristică a sistemului ajută jocurile să ruleze mai bine, indiferent de cât de rapid sau de lent este PC-ul tău. Deși versiunile recente de Windows 10 activează automat Modul Joc atunci când te joci, există situații în care s-ar putea să descoperi că nu este activ. De asemenea, atunci când te joci un joc foarte vechi, Windows 10 poate eșua în a îl identifica drept joc și s-ar putea să nu utilizeze Modul Joc pentru el. Pentru a te asigura că PC-ul tău folosește Modul Joc pentru jocurile tale preferate, iată două metode de a activa Mod de joc în Windows 10:

Solutie

Pasi de urmat

Activează Modul Joc în Setările Windows 10

Pentru a vedea starea Modului de joc și pentru a îl activa sau dezactiva pentru toate jocurile, trebuie mai întâi să deschizi aplicația Setări. Una dintre cele mai rapide căi de a face acest lucru este să apeși pe butonul său din Meniul Start.

Deschiderea Setărilor din Windows 10

În aplicația Setări, apasă pe Jocuri.

Categoria Jocuri din Setări

În categoria Jocuri, selectează Mod de joc în partea stângă a ferestrei.

Pagina Mod de joc din Setări

În partea dreaptă a ferestrei, ar trebui să vezi pagina Mod de joc. Începe prin a îți spune că dacă modul Joc este pornit, Windows optimizează PC-ul pentru jocuri”. Apoi găsești un comutator numit Modul Joc, care ar trebui să fie Activat în mod implicit. Dacă nu este, activează-l tu acum.

Comutatorul Modul Joc din aplicația Setări din Windows 10

Acum Modul Joc este activat la nivel global, ceea ce înseamnă că Windows 10 îl folosește pentru toate jocurile pe care le joci pe PC-ul tău.

Activează Modul Joc în jocurile pe care le joci

Dacă ai urmat pașii din secțiunea anterioară, atunci Modul Joc ar trebui să fie activat în toate jocurile pe care le joci pe PC-ul tău cu Windows 10. Totuși, în unele rare cazuri, sistemul de operare s-ar putea să nu reușească să identifice jocul tău, mai ales dacă este vorba despre unul mai vechi. Din păcate, Microsoft nu ne oferă o listă cu jocurile suportate de Modul Joc.

Însă, poți să setezi manual Windows 10 să activeze Modul Joc pentru orice joc, spunându-i să memoreze faptul că aplicația pe care o rulezi este un joc. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschizi acel joc și, în timp ce rulează, deschide Bara Jocuri. Pentru a deschide Bara Jocuri, apasă simultan pe tastele Windows + G, sau folosește combinația de taste pe care ai setat-o pentru Bara Jocuri.

Pe Bara Jocuri, apasă pe butonul Setări. Arată ca o roată dințată și îl găsești în partea din dreaptă a Barei Jocuri. Iată cum arată în Tom Clancy’s The Division 2, care este un joc relativ nou..

Deschiderea setărilor Modului Joc, în timp ce rulezi un joc nou

De asemenea, iată cum arată în Warlords Battlecry 2, care este un joc vechi.

Deschiderea setărilor Modului Joc, în timpul unui joc vechi

Indiferent de cât de nou sau de vechi este jocul tău, în fila General a Barei Jocuri, bifează setarea Rețineți că acesta este un joc”.

Rețineți că acesta este un joc

Închide Bara Jocuri cu un click undeva în afara ferestrelor afișate de ea, ori apăsând pe tastele Windows + G încă odată. De acum înainte, Windows 10 ar trebui să folosească Modul Joc pentru jocul tău.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(10 din 24 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?