Cum putem opri o comanda care ruleaza in CMD

Configurare noua (How To)

Situatie

CMD-ul este un tool pe care il folosim des in activitatea noastra. Daca dorim sa oprim o comanda in timp ce ea ruleaza si ne intoarce rezultate trebuie doar sa apasam combinatia de taste Ctrl+C.

Ca exemplu vom folosi comanda sfc /scannow care va scana toate fisierele de sistem protejate si va înlocui fisierele deteriorate cu o copie memorată în cache (care se afla într-un folder comprimat din C:\Windows\System32\dllcache). Pentru a rula aceasta comanda trebuie deschis un command prompt cu drept de administrator. In exemplul de mai jos am instalat pe PC Windows 8.1. Daca aveti alt sistem de operare s-ar putea sa aveti interfata un pic diferita, dar pasii sunt aceeasi.

Solutie

Putem sa deschidem Command Prompt-ul (CMD-ul) in mai multe feluri: fie il deschidem din locatia implicita (C:\Windows\system32\cmd.exe) sau fie efectuam un search in Start Menu tastand cmd. Pentru a-l deschide cu drept de admin trebuie doar sa facem click dreapta si sa selectam Run as administrator.

Ar trebui sa va deschida o fereastra de CMD ca in imaginea de mai jos:

Daca tastam comanda sfc /scannow urmata de tasta Enter, ea va incepe sa scaneze. Daca din orice motiv dorim sa oprim scanarea (vrem sa facem acest lucru mai tarziu sau nu era comanda potrivita pentru problema noastra) trebuie doar sa apasam combinatia de taste Ctrl+C. Aparitia simbolurilor ^C ne confirma faptul ca scanarea a incetat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?