Share folder in Windows Server

Cum utilizăm DFS pentru centralizarea fișierelor partajate

Compania noastră are fișierele răspândite pe un număr mare de servere, iar accesarea acestora a devenit o bătaie de cap pentru utilizatori. Se cere să găsim o soluție prin care utilizatorii să poată accesa cu ușurința fișierele, pentru a-și desfășura activitatea în mod eficient.

Soluția: DFS !

Distributed File System ( DFS ) este un mecanism cu ajutorul căruia folderele share-uite pe rețea din mai multe locații ( fileservere ) pot fi centralizate într-un sistem global de fișiere. Serverul pe care vom instala DFS va găzdui toate folderele pe care utilizatorii le accesau pâna acum separat, de pe fiecare server.

Exemplu:

Pe serverul DC001 avem un folder partajat numit Documente. Utilizatorii îl accesează la adresa dc001Documente.

sv11

Pe serverul DC002 avem un folder partajat numit Proceduri. Utilizatorii îl accesează la adresa dc002Proceduri.

sv22

Prin implementarea DFS ambele foldere vor putea fi accesate dintr-un singur loc: minitech.localEmployeesFiles, unde minitech.local este numele de domeniu iar EmployeesFiles este numele pe care îl vom oferi Sistemului Distribuit de Fișiere.

În continuare vom prezenta pașii de instalare și configurare.

[mai mult...]

Cum poti debloca editarea unui document pe File Server – Windows Server 2012

Vrei sa editezi un document stocat pe un File Server, la care ai drepturi de scriere si totusi nu poti sa il editezi (eroare: “The document is locked for editing by another user”). Daca ai verificat local (pe computerul tau) si nu este agatat procesul in “Task Manager”, inseamna ca ori este deschis de altcineva direct de pe server, ori a ramas blocat procesul pe File Server.

[mai mult...]