Altele

Cum resetam o multifunctionala Canon din seria MF

Daca avem o multifunctionala configurata pe ip intr-o companie si o accesam pe browser insa am uitat parola sau am importat alte setari si nu mai functioneaza corespunzator ori am incercat un firmware update si a esuat, atunci va trebui sa-i dam un “factory reset”.

Aceasta actiune a fost testata pe urmatoarele modele : MF6140dn, MF8330cdn, MF5940dn, MF8340Cdn insa ar trebui sa functioneze pe toate modelele din seria MF

 

[mai mult...]

Cum sa instalezi RemixOS 2.0 pe Windows

Remix-OS-2

Platforma Android este asociată în general cu dispozitive mobile, fiind prezent predominantă pe tablete şi telefoane. Au existat câteva dispozitive „fixe” cu Android, însă acestea au demonstrat că intefaţa touch nu se împacă foarte bine cu lucrul la birou. Sistemul de operare de la Google poate să îndeplinească toate funcţiile uzuale oferite de Windows, Linux sau Mac OS X, însă interfaţa trebuie adaptată la nevoile unui utilizator de PC.

Astfel a apărut Remix OS, un Android personalizat care poate fi testat chiar acum pe orice PC.

Versiunea 2.0 alpha a lui Remix OS a fost anunţată in Ianuarie 2016 în cadrul CES 2016 şi a fost deja lansată pentru download pentru oricine doreşte să o testeze. Aceasta poate fi instalată pe un stick şi poate rula pe orice computer care oferă posibilitatea de încărcare a sistemului de operare de pe USB. Cerinţele de sistem sunt destul de scăzute, fiind vorba despre un sistem de operare pentru mobile care rulează pe un dispozitiv desktop, cu condiţia utilizării unui stick USB 3.0 cu viteză de 20MB/s la scriere.

remix-os

Proiectul Remix OS este realizat în parteneriat cu proiectul Android-x86, care a portat sistemul de operare Android pe procesoare cu arhitectură X86. Instalarea sa se face pe mediu de stocare portabil, ceea ce înseamnă că poţi avea acelaşi sistem de operare pe orice computer, cu aceleaşi setări, fără să modifici sistemele de operare deja instalate pe acesta. Aplicaţiile de Android rulează pe Remix OS şi nu sunt afişate pe tot ecranul, ci în ferestre, asemeni aplicaţiilor din Windows Store pe Windows 10.

Versiunea curentă a Remix OS este bazată pe Android 5.0 Lollipop dar compania promite deja actualizarea la Android 6.0 Marshmallow.

De ce qi nevoie?

  • Un PC cu Microsft Windows 7 sau o editie mai noua. Suportul este momentan limitat la PC-uri ce ruleaza Windows, insa se lucreaza la o versiune pentru Mac OS X.
  • aproximativ 11-12GB liberi
  • un stick USB de minim 8GB
  • RemixOS for PC care se poate descarca din:  http://www.jide.com/remixos-for-pc
[mai mult...]