Cum rezolvi o eroare 404 ?

Configurare noua (How To)

Situatie

O eroare 404 apare atunci când încercați să vizitați o pagină Web care nu există. Uneori, problema este pe site-ul propriu-zis, și nu puteți face multe in legatura cu asta. Dar uneori, problema este una pe care ați putea să o rezolvați – poate că ați scris adresa greșită sau poate că memoria cache a browserului cauzează probleme. Iată câteva soluții pe care le puteți încerca.

Backup

nu necesita

Solutie

Pasi de urmat

Ce este o eroare 404?

După cum am menționat, veți obține o eroare de 404 atunci când pagina web pe care încercați să o accesați nu există. Se numește o eroare de tip 404, deoarece acesta este codul de stare HTTP folosit de serverul web pentru a descrie acest tip de eroare. Diferitele site-uri ar putea să vă arate diferite tipuri de pagini personalizate atunci când primiți această eroare. Mai sus, puteți vedea pagina de eroare 404 a Google, iar în partea de sus a acestui articol, puteți vedea pagina de eroare personalizată “How to Geek”. Unele pagini de eroare 404 ar putea să vă ofere sugestii pentru a găsi ceea ce căutați sau modalități de navigare către alte părți ale site-ului.

Site-urile web ar putea folosi, de asemenea, nume ușor diferite pentru această eroare. De exemplu, este posibil să vedeți lucruri precum:

404

404 Resursa nu a fost găsită

Eroare 404

HTTP 404

404 Nu a fost gasit

Eroare 404 pagina nu a fost găsită

404 Pagina nu a fost găsită

Fișierul sau directorul 404 nu a fost găsit

Toate înseamnă același lucru.

 

Deci, să aruncăm o privire la unele lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să remediați o eroare de 404.

Reincarca Pagina

Nu se întâmplă adesea, insa uneori, serverele web se pot bloca și pur și simplu nu reușesc să arate o pagină care într-adevăr există. Primul lucru pe care ar trebui să-l încercați este să revigorați pagina. Cele mai multe browsere utilizează tasta F5 pentru a reîmprospăta și de asemenea, oferă un buton de actualizare undeva în bara de adrese. Nu rezolvă problema foarte des, dar durează doar o secundă pentru a încerca.

Reverificati adresa introdusa

Dacă ați introdus o adresă URL în caseta de adrese, este posibil să fi greșit. Dacă ați făcut click pe o legătură pe o altă pagină web și vi s-a arătat o eroare 404, este posibil ca și linkul să fi fost greșit afișat pe pagina de legătură. Verificați adresa și vedeți dacă observați erori evidente, ca în imaginea de mai jos.

În exemplul de mai sus, puteți încerca să schimbați “watht” cu “watch”  pentru a vedea dacă ajungeți la pagina corectă.

Efectuați o căutare

Dacă adresa URL pe care încercați să o atingeți este descriptivă (sau dacă cunoașteți în totalitate numele articolului sau paginii pe care vă așteptați), puteți utiliza cuvintele cheie din adresă pentru a căuta pe site. În exemplul de mai jos, nu puteți spune cu adevărat de la URL-ul însuși dacă ceva este greșit, dar puteți vedea câteva cuvinte din numele articolului.

Înarmat cu această cunoaștere, puteți efectua o căutare pe site-ul respectiv cu ajutorul cuvintelor cheie relevante.

Aceasta ar trebui să vă ducă la pagina corectă.

Aceeași soluție funcționează, de asemenea, dacă site-ul web pe care încercați să îl atingeți a modificat adresa URL din anumite motive și nu a redirecționat adresa veche la cea nouă.

Și dacă site-ul Web pe care îl utilizați nu are propria sa casetă de căutare, puteți utiliza întotdeauna Google (sau orice motor de căutare preferați). Doar utilizați operatorul “site:” pentru a căuta numai site-ul în cauză pentru cuvintele cheie.

În imaginea de mai jos, folosim Google și fraza de căutare “site: howtogeek.com focal length” pentru a căuta doar site-ul howtogeek.com pentru cuvintele cheie.

Goliți memoria cache a browserului

De asemenea, este posibil ca pagina cu eroarea să fi fost stocată în memoria cache în browserul dvs., dar linkul real a fost modificat pe site. Pentru a testa această posibilitate, va trebui să ștergeți memoria cache a browserului. Ștergerea memoriei cache nu va afecta mult experiența dvs. de navigare, însă unele site-uri web pot dura câteva secunde pentru încărcare, deoarece reîncarcă toate datele stocate anterior.

Modificați serverul DNS

Dacă un site vă dă eroare 404 pe mai multe adrese URL, fiind accesibil în alte rețele (cum ar fi cele mobile), este posibil ca ISP-ul dvs. să fi blocat accesul la site-ul respectiv sau serverele DNS să nu funcționeze corect. Pentru a rezolva problema, puteți schimba serverele DNS și încercați să accesați site-ul web.

De asemenea, puteți încerca să faceti flush DNS în loc să schimbați serverul DNS pentru a rezolva eroarea. Flushing-ul șterge cache-ul DNS, care apoi forțează o nouă căutare DNS. În cazul în care site-ul sau pagina în cauză a fost recent mutat la o altă adresă IP, atunci flushing DNS ar trebui să rezolve eroarea 404.

Verificați dacă site-ul are probleme temporare

Uneori, un site poate prezenta probleme temporar, ceea ce ar putea cauza erori de 404. În acest caz, nu puteți face nimic decât să așteptați. Dar pentru a confirma, puteți testa site-ul pe un instrument de testare disponibilitate. Există multe instrumente acolo și puteți face o căutare pe web pentru “site-ul este picat” pentru a vedea o listă de instrumente. Doar asigurați-vă că înlocuiți “site-ul” cu numele site-ului pe care doriți să îl testați.

Contactați site-ul

Dacă toate celelalte nu reușesc, ultima opțiune este să contactați direct proprietarul site-ului. Căutați informațiile de contact de pe site și contactați-le cu privire la pagina în cauză. Este posibil ca pagina pe care o căutați să fie mutată sau ștearsă, iar proprietarul poate să clarifice de ce a fost făcută. Dacă nu există nici un formular de contact, puteți încerca să ajungeți la site-ul de pe social media.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(24 din 66 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?