Configureaza si verifica setarile de boot

Cum sa scrii un “Batch Script” in Windows

Stii sa utilizezi Command Prompt? Daca da, poti sa scrii un fisier batch. Intr-o descriere simpla, un fisier batch sau un batch script, este o lista cu multe comenzi ce sunt executate in momentul in care dai dublu click pe fisierul respectiv. Aceste scripturi functioneaza atat in DOS cat si in cele mai moderne sisteme de operare WINDOWS.

[mai mult...]

Cum sa activezi porturile video ale placii de baza pe un calculator de tip Desktop

Generatiile noi de procesoare au integrate in acestea si procesor grafic, ce permite utilizarea unui calculator fara ca acesta sa aiba instalata o placa video dedicata. Acesta trimite semnalul prin porturile de iesire video ale placii de baza.
In situatia in care se doreste utilizarea porturilor video ale placii de baza, daca functia plug-and-play nu l-a detectat la conectarea acestuia la calculator, este necesara parcurgerea urmatorilor pasi (Daca PC-ul a fost pornit prima oara dupa asamblare, cu o placa video dedicata instalata, porturile video ale placii de baza sunt dezactivate implicit din BIOS/UEFI.) : 20160710_202316

[mai mult...]

Configurare si verificare setari de BOOT Windows

Termenul BOOT inseamna initializarea unui sistem informatic. Aceasta initializare poate fi facuta cu ajutorul unui mic soft numit loader. 

Exemple de echipamente de boot-are: discheta de boot, CD de boot – OS, boot de pe HDD, USB de boot, etc.).

Un calculator poate fi  configurat sa booteze cu ajutorul acestor dispozitive, intr-o anumita ordine.

Vedem mai jos cum se face acest lucru.

 

[mai mult...]

Bluescreen 0x0000007B pe Dell Latitude

Bluescreenul apare din mai multe motive, fie ele hardware su software. In cazul de fata vorbim despre bluescreenul Stop: 0x0000007B  care apare pe laptopurile Dell din seria Latitude

DSC_0018

 

Cauza acestui BSOD este modul de operare SATA. La un upgrade de BIOS sau la schimbarea unei componente hardware (memorie sau hdd) setarile BIOS sunt resetate. Cum remediem?

[mai mult...]