Transferuri de date

Cum resetați OneDrive pentru a remedia sincronizarea

Motivele comune pentru care OneDrive nu mai sincronizează:

Prea multe fișiere sincronizate

Aceasta este cea mai comună cauză. Limita oficială pentru OneDrive este de 300.000 de fișiere sincronizate. Dar și computerul dvs. trebuie să fie capabil să facă față. Acest lucru înseamnă că trebuie să aveți suficiente resurse de sistem (CPU și memorie) disponibile pentru ca OneDrive să proceseze sincronizarea.

Versiune de Office neactualizată

Dacă lucrați foarte mult împreună în aceleași fișiere, atunci este important să aveți cea mai recentă versiune Office. Folosirea unei versiuni de Office neactualizate poate cauza probleme de sincronizare cu OneDrive sau fișiere duplicate.

Windows nu este actualizat

Într-un mod obișnuit, OneDrive face parte din Windows. Prin urmare este important să vă mențineți Windows-ul actualizat cu cele mai recente actualizări.

Este ok de știut faptul că nu veți pierde niciun fel de date atunci când resetați OneDrive. Toate fișierele de pe computerul dvs. și din SharePoint sau OneDrive vor rămâne. Doar setările OneDrive și conexiunile dintre fișiere sunt resetate.

[mai mult...]

Cum sa formatam un HDD extern?

HDD-ul extern este foarte folositor atunci cand vrem sa facem un backup pe el sau pur si simplu vrem sa mai eliberam spatiu de pe pc/laptop. Formatarea unui hdd poate schimba file system-ul pentru a putea fi compatibil cu sistemul nostru de operare (Windows, MacOc), dar in acelasi timp ne va si sterge tot continutul de pe el.

Eu va voi arata cum sa il formatam in Windows (varianta pe care eu o folosesc este 8.1 x64): din Disk Management sau din Windows Explorer. Nu conteaza din ce locatie il formatam, rezultatul este acelasi.

[mai mult...]

Transferul fisierelor pe server prin FTP folosind Total Commander

Pentru ca două calculatoare să poată comunica între ele le trebuie un limbaj comun. Forma şi regulile acestui limbaj se numeşte protocol. Cel mai des folosit protocol pe internet este protocolul HTTP (hyper  text transfer protocol) şi ca atare, adresele URL sunt adesea de forma:

http://domeniu/fisier

Dar, după cum ştiţi probabil, există şi alte tipuri de protocoale:

FTP (file transfer protocol)
MAIL (aici includem pop3, imap si restul)
TELNET
GOPHER

Specificând protocolul corespunzător în adresa URL puteţi face ca browser-ul dumneavoastră să trimită un e-mail, să transfere un fişier sau să efectueze o conectare telnet.

Atenţie! 
Există browsere care nu recunosc toate aceste protocoale. Deasemenea unele browsere sunt case-sensitive, aşa încât interpretează diferit scrierea protocolului cu majuscule – FTP://numedomeniu.com/ de exemplu – faţă de scrierea cu minuscule: ftp//numedomeniu.com

FTP este acronimul pentru File Transfer Protocol (Protocolul de Transfer al Fişierelor ) şi este cea mai folosită metodă pentru transferul fişierelor, indiferent de tipul şi dimensiunea acestora, de la un calculator la altul, prin intermediul internetului.
FTP se foloseşte atunci când :
– se transferă (upload) fişierele unui site la un server web
– se înlocuieşte un fişier sau o imagine
– se încarcă (download) fişiere de pe un alt calculator
– se permite accesul unei alte persoane pentru a încărca un fişier dintr-un anumit site

Pentru a vă putea conecta la un server FTP aveţi nevoie de un program special, numit şi client de FTP care să poată lucra cu acest protocol .
Eu personal folosesc Total Commander care deşi este shareware se poate folosi fără probleme timp nelimitat. este un program de management al fişierelor atat de pe calculatorul curent cât şi de pe un server FTP. Are de asemenea inclus şi un meniu de sincronizare a fişierelor, foarte util în cazul în care lucraţi din mai multe locuri (de pe mai multe calculatoare) şi de asemenea există şi varianta care merge direct de pe USB stick (preferata mea).

[mai mult...]

Cum sa modifici in Windows 8/8.1 o conexiune de retea din privata in public si invers.

Ai setat conexiunea de retea publica prima data cand te-ai conectat la aceasta si iti doresti sa o transformi in privata sau din privata in publica.

In primul rand trebuie specificat ca o retea privata iti poate oferi acces la alte calculatoare conectate la aceasta, pe  cand una publica nu. Windows-ul te intreaba de fiecare data cand te conectezi la o conexiune de retea ce tip de conexiune iti doresti sa setezi (privata/publica). De obicei se seteaza o conexiune publica in momentul in care te afli in locuri publice, unde nu doresti sa folosesti file sharing-ul si nici nu iti doresti sa fii vazut de alti utilizatori in retea (cafenele, baruri, restaurante, etc).

[mai mult...]

Cum poti recupera datele de pe un HDD cu Trinity Rescue Kit

Suntem in situatia in care nu mai porneste/nu mai booteaza sistemul de operare si dorim sa recuperam datele de pe hard.

In pasii ce urmeaza va voi arata cum putem recupera datele de pe hard cu Trinity Rescue Kit. Pentru a putea copia datele de pe hard vom avea nevoie de un cd cu Trinity Rescue Kit (sau stick bootabil) si un HDD extern sau un stick USB gol.

[mai mult...]