Optimizare PC

Optimizare aplicatii in windows 10

Aceasta solutie este pentru cei care folosesc windows 10 si au aceleasi sarcini zilnice.Spre exemplu, aveti nevoie de mail, un browser si inca cateva programe. Windows 10 ruleaza in fundal aplicatii pe care nu le folositi,in caz ca aveti nevoie de ele sa le aceseze mai rapid. Acest lucru ingreuneaza performanta PC-ului. Solutia ar fi sa le dezactivati si sa pastrati doar ce aveti nevoie.

 

[mai mult...]

Cum putem recupera spatiu pe hdd folosind utilitarul Wise Disk Cleaner

Uneori apar situatii cand nu mai este decat foarte putin spatiu pe partitia sistemului de operare si asta impiedica buna functionare a windowsului. Exista mai multe variante prin care se pot sterge fisiere si astfel recupera din spatiul ocupat, dar in continuare o sa va prezint o solutie folosind utilitarul Wise Disk Cleaner.

Acest program vine in mai multe variante, atat ca instaler de windows cand si ca arhiva zip pentru a putea fi folosit ca program portabil (pus pe un stick si rulat de acolo pe orice calculator). Se poate descarca si folosi gratuit de la urmatorul link http://www.wisecleaner.com/download.html#products-table

Odata descarcat si executat, se va deschide o fereastra similara ca cea de mai jos.

[mai mult...]

Opreste Windows 10 sa trimita in secret informati despre calculatorul tau la Microsoft.

Calculatoarele care au sistemul de operare Windows 10, trimit in secret infromati de utilizare, software sau hardware, catre Microsoft,

Programul numit (CEIP) Customer Experience Improvement Program, este o otiune care vine la pachet odata cu sistemul de operare Windows 10 si care este pornita inplicit.

Informatiile care le colecteaza sunt cele de software si cele de hardware pana si la modul de folosire a sistemului de operare.

Desi Microsoft asigura ca programul nu coleteaza date personale, acest lucru nu poate sa fie sigur deoarce nu putem sa accesam datele care sunt trimise catre Microsoft.

In Windows 10 nu avem o optiune clara de a alege intre a dori acest “serviciu/program” sau nu, dar poti folosi Local Group Policy Editor sau Registrul (Registry) pentru a opri acest “serviciu/program”

 

In gidul de mai jos o sa vedeti cum putem sa oprim CEIP:

 

 

[mai mult...]