Optimizare PC

Verificarea performantelor dispozitivelor de stocare cu ajutorul programului Clear Disk Info

Clear Disk Info este un program software gratuit pentru dispozitive Microsoft Windows care ofera o vedere clara a informatiilor referitoare la sanatate despre dispozitivele de stocare conectate. Fii atent la dispozitivele de stocare, este esential atunci cand lucrezi cu sisteme de calculator. O defectiune a dispozitivului de stocare poate duce la pierderea de date sau corupția fisierelor de sistem care impiedica anumite functionalitati sau sistemul sa nu porneasca deloc.

Este o idee buna să cream copii de rezerva obisnuite ale fisierelor importante pentru a va asigura ca datele nu se pierd atunci cand dispozitivele de stocare incep sa esueze, dar sa se stea cu ochii pe aceste dispozitive pentru a le inlocui inainte de a se defecta. Programul scaneaza toate dispozitivele de stocare conectate si le afiseaza ulterior in interfata sa.

Meniul listeaza optiunile pentru verificarea erorilor, verificarea și repararea discurilor si optimizarea discurilor. Comenzile rapide sunt legate de aceste optiuni pentru un acces chiar mai rapid. Informatiile pot fi exportate într-un fisier text utilizand si meniul.

[mai mult...]

Cum putem recupera spatiu pe hdd folosind utilitarul Wise Disk Cleaner

Uneori apar situatii cand nu mai este decat foarte putin spatiu pe partitia sistemului de operare si asta impiedica buna functionare a windowsului. Exista mai multe variante prin care se pot sterge fisiere si astfel recupera din spatiul ocupat, dar in continuare o sa va prezint o solutie folosind utilitarul Wise Disk Cleaner.

Acest program vine in mai multe variante, atat ca instaler de windows cand si ca arhiva zip pentru a putea fi folosit ca program portabil (pus pe un stick si rulat de acolo pe orice calculator). Se poate descarca si folosi gratuit de la urmatorul link http://www.wisecleaner.com/download.html#products-table

Odata descarcat si executat, se va deschide o fereastra similara ca cea de mai jos.

[mai mult...]

Opreste Windows 10 sa trimita in secret informati despre calculatorul tau la Microsoft.

Calculatoarele care au sistemul de operare Windows 10, trimit in secret infromati de utilizare, software sau hardware, catre Microsoft,

Programul numit (CEIP) Customer Experience Improvement Program, este o otiune care vine la pachet odata cu sistemul de operare Windows 10 si care este pornita inplicit.

Informatiile care le colecteaza sunt cele de software si cele de hardware pana si la modul de folosire a sistemului de operare.

Desi Microsoft asigura ca programul nu coleteaza date personale, acest lucru nu poate sa fie sigur deoarce nu putem sa accesam datele care sunt trimise catre Microsoft.

In Windows 10 nu avem o optiune clara de a alege intre a dori acest “serviciu/program” sau nu, dar poti folosi Local Group Policy Editor sau Registrul (Registry) pentru a opri acest “serviciu/program”

 

In gidul de mai jos o sa vedeti cum putem sa oprim CEIP:

 

 

[mai mult...]