Cum sa oprim mini-previzualizarile din taskbar in windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

In Windows 10, de fiecare data cand treceti peste pictograma unei aplicatii in bara de activitati veti obtine un mic preview pop-over a ferestrei aplicatiei. Ele pot fi utile – facand clic pe unul te duce direct la acea aplicatie. Dar, uneori, iti pot ingreuna munca. Din fericire, puteti dezactiva aceasta functie urmarind pasii de mai jos.

Solutie

Pasi de urmat

 

  • Folosim tasta windows + r ( Imagini pentru windows key )
  • Scriem in fereastra aparuta : regedit !!! Atentie ce modificati aici !!!
  • Urmati calea: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

 

Selectam folderul SYSTEM si mergem in partea dreapta a ecranului unde apasam dublu clic, selectam NEW, apoi apasam pe DWORD (32-bit) Value.

Punem numele la noul DWORD ExtendedUIHoverTime si apasam Enter.

Dublu clic stanga pe noul DWORD si ii schimbam valoarea la 30000

 

Clic pe OK

Inchidem registri

Restart sistem operare

In pasii de mai sus, am folosit valoarea de 30000, ceea ce reprezinta timpul de intarziere in milisecunde. Acest lucru inseamna ca vom intarzia sa apara imaginile de mini-previzualizare timp de 30 de secunde, ceea ce ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru a dezactiva in mod eficient caracteristica.

Odata ce ati terminat pasii, nu veti mai vedea mini-previzualizarile in Taskbar cand mergeti cu mosue-ul peste aplicatii, dar va fi in continuare posibilitatea de a vedea mini-previzualizarile facand clic pe aplicatiile din taskbar, care este mai putin invaziva.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 42 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?