Optimizare pc

Cum putem recupera spatiu pe hdd folosind utilitarul Wise Disk Cleaner

Uneori apar situatii cand nu mai este decat foarte putin spatiu pe partitia sistemului de operare si asta impiedica buna functionare a windowsului. Exista mai multe variante prin care se pot sterge fisiere si astfel recupera din spatiul ocupat, dar in continuare o sa va prezint o solutie folosind utilitarul Wise Disk Cleaner.

Acest program vine in mai multe variante, atat ca instaler de windows cand si ca arhiva zip pentru a putea fi folosit ca program portabil (pus pe un stick si rulat de acolo pe orice calculator). Se poate descarca si folosi gratuit de la urmatorul link http://www.wisecleaner.com/download.html#products-table

Odata descarcat si executat, se va deschide o fereastra similara ca cea de mai jos.

[mai mult...]

Cum sa setam Windows 10 sa opreasca automat touchpadul cand conectam un mouse.

Este destul de frustant cand incerci sa scri ceva pe tastatura si lovesti cu podul palmei touchpadul iar cursorul  sare in alta parte. De aceea este mai usor sa folosim un mouse extern si sa oprim touchpadul. Dar dorim totusi sa optimizam acest transfer de folosire intre touchpad si mouse. Pentru a afla cum sa configurezi aceasta optiune urmareste pasii de mai jos:

 

[mai mult...]

Cum sa inregistrezi jocurile pe care le joci cu windows 10 la 60FPS utilizand Game DVR in windows 10

Daca esti un Pc gamer inrait si iti place sa inregistrezi jocurile favorite, poti aprecia Game DVR din Windows 10. Dar, este o mica problema, Game DVR implicit inregistreaza la 30FPS si audio la 120kbps. Daca ai un calculator mult mai bun, aceste setari sunt destul de slabute pt calitatea videoului dorit si pt asta poti urma pasii de mai jos pentru a putea inregistra la 60FPS.

[mai mult...]