Setari partitii

Cum sa readuci la viata un stick USB/un HDD ce nu mai poate fi formatat

Odata cu dezvoltarea tehnologiilor IT, transferul de informatii intre calculatoare a devenit o necesitate. Cea mai simpla si metoda de transfer o reprezinta unitatile de stocare USB (stick-urile USB), atat datorita dimensiunilor reduse dar si mai ales datorita pretului in scadere, concomitent cu marirea capacitatii acestora. Totusi, in unele cazuri ne trezim ca aceste dispozitive pur si simplu refuza sa mai functioneze, iar de cele mai multe ori, acestea pot fi readuse la viata printr-o formatare low level, utilizand utilitarul HDD Low Level Format Tool.

[mai mult...]

Cum putem recupera toata capacitatea (GB care nu mai apar) unui USB Stick (Flash Drive)?

Avem o memorie USB (flash drive sau USB stick) cu o capacitate de 8 GB, din care in sistem nu mai vedem decat cativa MB. Se intampla de foarte multe ori acest lucru, iar formatarea USB stick-ului nu este o solutie. Este spatiu de stocare care aparent dispare pur si simplu.

In cazul nostru, avem o memorie USB de Kingston de 8GB, din care in sistem  (Windows 10), nu mai vedem decat 199 MB capacitate totala. Si din acestia ocupati 10 MB, chiar daca pe USB stick nu este stocat niciun fisier.

disk

Daca o sa formatam acest USB stick, in oricare format (NTFS, FAT32, FAT), rezultatul va fi acelasi. Va ramane disparuta o buna parte a spatiului de stocare.
Singura solutie de a recupera spatiul de stocare disparut, al unei memorii USB, este un set de comenzi sub Command Prompt.

 

[mai mult...]