Reinstalare/reconfigurare VPN

Cum sa scrii un “Batch Script” in Windows

Stii sa utilizezi Command Prompt? Daca da, poti sa scrii un fisier batch. Intr-o descriere simpla, un fisier batch sau un batch script, este o lista cu multe comenzi ce sunt executate in momentul in care dai dublu click pe fisierul respectiv. Aceste scripturi functioneaza atat in DOS cat si in cele mai moderne sisteme de operare WINDOWS.

[mai mult...]

Cum sa creezi un VPN prin aplicatia Hamachi

Prin aplicatia LogMeIn Hamachi se poate configura cu usurinta un VPN ( Virtual Private Network ) . Aceasta este o aplicatie gratuita ce se poate descarca de pe site-ul oficial la adresa www.vpn.net .
Aceasta este compatibila cu sistemele de operare Windows, Mac si Linux, permitand astfel conectivitate intre terminale, indiferent de platforma pe care aplicatia Hamachi ruleaza.

[mai mult...]

Cum sa dai Share la o conexiune VPN

Sa presupunem ca suntem intr-o locatie unde avem o legatura VPN de tip client, se lucreaza de pe laptop/uri conectate prin wireless si avem o statie noua (sau mai multe) pe care dorim, spre exemplu, sa le adaugam in domeniu, sau sa schimbam userul etc. O metoda destul de simpla este sa partajam conexiunea VPN realizata pe laptop sau unul din ele, conectand statia si laptopul prin cablu de retea.

[mai mult...]

Alternativa pentru Cisco VPN Client – VPN Access Manager

Clientul de VPN – Cisco VPN Client este in iesit momentul de fata din suport, iar alternativa la acesta este aplicatia Cisco AnyConnect Secure Mobility Client. Insa acesta se poate descarca doar daca posezi un profil pe Cisco.com si ai un contract valid de servicii asociat cu acesta.

Deoarece vechea aplicatie Cisco VPN Client manifesta in unele situatii probleme de functionalitate, alternativa la acesta este VPN Access Manager, dezvoltat de catre Shrew Soft si disponibil gratuit de pe pagina de download a site-ului Shrew Soft – aici ( descarcare directa a ultimei versiuni 2.2.2)

[mai mult...]