Reinstalare/reconfigurare VPN

OpenVpn connecting but doesn`t get internal IP

If you’re using OpenVpn as your VPN client, you may often stumble upon this problem.

It allows you to connect to your private network, but you don’t have access to any internal resoruces.

The most common cause for this issue is that you’re not getting an internal ip but a random C class one.

In order to do this, open Device Manager by clicking on Start button and typing Device Manager.

Now, go to Network adapters and look for TAP-Windows Adapter V9, right click on it and choose Uninstall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

After the operation is finished, Unistall your OpenVpn client also, restart the Pc and reinstall it.

[mai mult...]

Scapa usor de Internet Explorer (IE) in Windows 10

Windows 10 vine la pachet cu Microsoft Edge ca browser prestabilit, dar fiind creat pt un web-ul modern, cateva site-uri care folosesc tehnologie veche nu incarca corect paginile in Edge. Pentru acest motiv, Microsoft a continuat sa foloseasca IE11 pentru a oferii compatibiliate pentru site-urile vechi

Dar, cum multi nu suporta nici Edge si nici Internet Explorer(IE),am decis ca in acest ghid sa va aratam cat este de usor sa scapam de IE

 

 

[mai mult...]

Alternativa pentru Cisco VPN Client – VPN Access Manager

Clientul de VPN – Cisco VPN Client este in iesit momentul de fata din suport, iar alternativa la acesta este aplicatia Cisco AnyConnect Secure Mobility Client. Insa acesta se poate descarca doar daca posezi un profil pe Cisco.com si ai un contract valid de servicii asociat cu acesta.

Deoarece vechea aplicatie Cisco VPN Client manifesta in unele situatii probleme de functionalitate, alternativa la acesta este VPN Access Manager, dezvoltat de catre Shrew Soft si disponibil gratuit de pe pagina de download a site-ului Shrew Soft – aici ( descarcare directa a ultimei versiuni 2.2.2)

[mai mult...]

Cum sa scrii un “Batch Script” in Windows

Stii sa utilizezi Command Prompt? Daca da, poti sa scrii un fisier batch. Intr-o descriere simpla, un fisier batch sau un batch script, este o lista cu multe comenzi ce sunt executate in momentul in care dai dublu click pe fisierul respectiv. Aceste scripturi functioneaza atat in DOS cat si in cele mai moderne sisteme de operare WINDOWS.

[mai mult...]

Cum sa creezi un VPN prin aplicatia Hamachi

Prin aplicatia LogMeIn Hamachi se poate configura cu usurinta un VPN ( Virtual Private Network ) . Aceasta este o aplicatie gratuita ce se poate descarca de pe site-ul oficial la adresa www.vpn.net .
Aceasta este compatibila cu sistemele de operare Windows, Mac si Linux, permitand astfel conectivitate intre terminale, indiferent de platforma pe care aplicatia Hamachi ruleaza.

[mai mult...]