5 moduri de a verifica adresa IP în Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

În mediul Linux este esențial să poți verifica adresa IP a sistemului tău. Adresa IP este un identificator unic atribuit fiecărui dispozitiv conectat la o rețea, permițându-i acestuia să comunice cu alte dispozitive din rețea.

Verificarea adresei IP în Linux poate fi utilă pentru depanarea problemelor de rețea, configurarea conexiunilor sau pur și simplu pentru a cunoaște informațiile de rețea ale sistemului. În continuare, vom explora diferite metode pentru a verifica adresa IP pe un sistem Linux.

Comanda „ifconfig”:

Comanda „ifconfig” este un instrument utilizat în mod obișnuit pentru afișarea și configurarea interfețelor de rețea în Linux. Poate fi folosit și pentru a verifica adresa IP atribuită sistemului dumneavoastră. Pentru a-l folosi, deschideți un terminal și rulați următoarea comandă:

ifconfig

Aceasta va afișa o listă de interfețe de rețea de pe sistemul dvs., împreună cu adresa IP atribuită acestora. Căutați interfața dorită și găsiți secțiunea „inet” pentru a vedea adresa IP corespunzătoare.

Comanda „ip”:

Comanda „ip” este un instrument mai modern și mai puternic pentru gestionarea setărilor de rețea în Linux. Poate fi folosit și pentru a verifica adresa IP. Pentru a-l folosi, deschideți un terminal și rulați următoarea comandă:

Afișează adresa ip

Aceasta va afișa o listă detaliată a interfețelor de rețea de pe sistemul dvs., inclusiv adresa IP atribuită fiecărei interfețe. Căutați secțiunea „inet” de lângă numele interfeței pentru a găsi adresa IP corespunzătoare.

Comanda „hostname”:

Comanda „hostname” afișează numele sistemului din rețea. Uneori poate afișa și adresa IP atribuită sistemului. Rulați următoarea comandă în terminal:

numele gazdă -I

Aceasta va afișa adresa IP atribuită sistemului.

Instrument de configurare a rețelei:

În funcție de distribuția Linux pe care o utilizați, acesta poate avea și un instrument de configurare grafică a rețelei. Acest instrument oferă o interfață grafică pentru a gestiona setările de rețea și pentru a verifica adresa IP alocată sistemului.

Îl puteți căuta în meniul de setări sau puteți căuta numele specific pe baza distribuției dvs. Linux.

Site-uri web și instrumente online:

Dacă nu doriți să utilizați linia de comandă, puteți, de asemenea, să vizitați site-uri web sau să utilizați instrumente online pentru a vă verifica adresa IP în Linux.

Există mai multe site-uri web, cum ar fi „https://www.whatismyip.com”, care afișează adresa IP publică atunci când vizitați site-ul. De asemenea, puteți utiliza instrumente online care verifică adresa IP internă și externă a sistemului.

Acestea sunt doar câteva metode de a verifica adresa IP pe un sistem Linux. Alegeți-l pe cel care vi se potrivește cel mai bine în funcție de preferințele și cerințele dvs. Când verificați adresa IP, asigurați-vă că identificați dacă verificați adresa IP internă (atribuită în rețeaua locală) sau adresa IP publică (alocată de furnizorul dvs. de servicii de internet).

Pe scurt, într-un mediu Linux, există mai multe modalități de a verifica adresa IP, cum ar fi utilizarea comenzilor din linia de comandă precum „ifconfig” și „ip”, instrumentul de configurare a rețelei, site-urile web sau instrumentele online.

Solutie

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(12 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?