5 pasi pentru optimizarea performantei calculatorului in windows 8.1

Configurare noua (How To)

Situatie

Iata 5 pasi care pot ajuta la imbunatatirea performantei calculatorului tau.

Solutie

Pasi de urmat

Scaneaza PC-ul cu un soft anti-malware.

Un malware sau un virus pe PC poate fi de multe ori cauza mai multor probleme pe PC-ul tau. Ar trebui sa faci o scanare completa a PC-ului cu un program antivirus sau antimalware precum si eliminarea amenintarilor gasite.

Adauga mai multa memorie RAM

Instalarea unei memorii ram de capacitate si frecventa mai mare este una dintre cele mai rapide si eficiente stimulari de performanta a PC-ului. Veti observa o crestere semnificativa a performantelor.

Daca utilizezi aplicatii pentru grafica sau iti plac jocurile, ia in considerare o placa video mai performanta.

-De ce?

-Pentru programele si jocurile care necesita o procesare video mai intensa, se vor deschide si vor raspunde la comenzi mai rapid. O placa video performanta iti face efectele vizuale mai intense, iar toate aceste animatii vor functiona mai bine, iar procesarea va fi mai rapida.

Instaleaza ultimul update la BIOS

Update-ul de bios iti va rezolva problemele de conflict hardware. Inca un avantaj este marirea suportului pentru memoriile RAM, CPU si chiar suportarea unor HDD-uri mai mari

Mentine de fiecare data PC-ul curat. Praful este cel mai mare inamic, acesta incetinind performantele PC-ului  si pot provoca erori ale componentelor hardware. Este recomandat sa fie curatat cel putin odata intre 6 luni si 1 an ( in functie de mediul in care este exploatat ).

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(31 din 68 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?