Actualizarea automata a aplicatiilor cu Secunia PSI

Configurare noua (How To)

Situatie

Ai incercat sa accesezi pagina bancii tale, dar in loc de login ai primit un mesaj de eroare in care ti se spune ca nu ai ultima versiune a aplicatiei Java, ai incercat sa vizualizezi un videoclip pe youtube.com dar in loc de melodia preferata primesti un mesaj de eroare in care ti se spune ca aplicatia Flash nu este actualizata?

Iata cum poti scapa de astfel de mesaje utilizand a aplicatie simpla care te ajuta sa-ti mentii sistemul la zi cu actualizarile aplicatiilor utile instalate, si fara sa cauti kiturile de instalare pentru fiecare in parte.

Solutie

1 Descarcati si instalati programul “Secunia PSI” folosind link-ul:

http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Secunia-Personal-Software-Inspector.shtml

2 Dupa instalare deschideti aplicatia, si faceti click pe butonul “Scan Now”

florinja12

3 Asteptati ca programul sa termine de scanat (poate dura de la cateva minute pana la 12 minute in functie de configuratia si incarcarea sistemului), si faceti click pe fiecare program care apare in lista “Programs that need updating”.

florinja13

4 Asteptam ca aplicatia sa updateze programul care are nevoie de actualizare si sa apara in lista “Up-to-date-programs”.

florinja14

5 Ce mai ramane de facut este sa setam aplicatia Secunia PSI sa verifice si sa actualizeze automat aplicatiile. Pentru asta mergem in meniul “Settings”.

florinja15

6 Alegem “Update handling”, apoi bifam optiunea “Update (recommended)”.

florinja16

7 Astfel aplicatia Secunia PSI va prelua actualizarea automata a programelor instalate. Recomandat este sa reporniti sistemul dupa ce programele au fost actualizate.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?