Adaugati iconite personalizate host-urilor si serviciilor in WATO din Ckeck_MK

Configurare noua (How To)

Situatie

Este posibil sa adaugam un singur icon_image host-urilor si serviciilor de mult timp in clasicul Nagios si in Multisite, dar in multe situatii, acest lucru nu este suficient. Adesea doriti sa adaugati mai multe pictograme si, de asemenea, mai mult decat o imagine simpla. In unele cazuri, doriti sa adaugati o imagine cu un link spre interfata web de gestionare a unei defectiuni de retea si, de asemenea, o imagine cu o legatura la interfata liniei de comanda, care permite clientului sa deschida o linie de comanda care se conecteaza la acest dispozitiv.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a face fata acestei cerinte si cerintele diferite, Multisite ofera un API pe baza de plugin-uri in pictorul de pictograme al host-ului si al randurilor de servicii din Multisite. Deci, daca deschideti o vizualizare in mai multe pagini, care arata informatii despre host sau serviciu si vedeti pictorul de pictograme, acesta este locul pe care il puteti extinde.

Pluginurile pictogramelor sunt stocate in directorul /share /check_mk /web /plugins /icons. In OMD, calea pentru pluginurile personalizate pentru pictograme este local /share /check_mk /web /plugins /icons in raport cu directorul de domenii al site-urilor. Toate fisierele din acele directoare numite * .py sunt citite si utilizate de Multisite. Daca utilizati OMD, retineti ca nu denumiti fisierele builtin.py sau wato.py. Ati suprascrie pictogramele implicite livrate cu Check_MK – in majoritatea cazurilor nu doriti acest lucru.

Un plugin cu pictograme este o functie python care primeste patru parametri si returneaza un sir de cod HTML randat sau nici unul. Aceste functii de plugin trebuie sa fie inregistrate la multisite prin adaugarea lor la lista multisite_icons.

Pentru a descrie API, aruncam o privire asupra unui plugin simplu pentru pictograme care poate fi folosit ca schelet pentru a incepe sa dezvolti propriul plugin pentru pictograme

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?