Adobe Illustrator: Cum transformi un text într-un obiect (outline)

Configurare noua (How To)

Situatie

Adobe Illustrator oferă posibilitatea transformării unui text într-un obiect. În acest fel, textul nu mai poate fi modificat prin intermediul tastării. Avantajul însă este că puteți folosi orice font doriți. Documentul trimis către alte persoane nu mai depinde de tipul fonturilor deținute de acestea. (Să presupunem că se folosește un font exotic ca Jungle Fever. In momentul in care documentul este deschis pe altă stație, ce nu are instalat acest tip de font, Adobe îl va înlocui cu o varianta ce el o consideră asemănătoare. Dacă textul a fost transformat în obiect, este eliminat acest impediment).

În plus, textul odată transformat în obiect, poate fi modelat, se pot adăuga efecte. etc. Pentru a obține un obiect din text trebuie urmați pașii de mai jos:

Solutie

Pasi de urmat

Tastați textul dorit în documentul Adobe Illustrator. Asigurați-vă că dimensiunea fontului este de cel puțin 36.

 

După ce ați scris textul, din meniul din stânga sus, selectați săgeata goală și dați click pe text. Apoi mergeți în meniul de sus, selectați Type→Create Outlines.

Din acest moment, intregul text dar și fiecare literă a fost transformată într-un obiect. Puteți lucra cu fiecare caracter în parte.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 30 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?