Afla cum inca poti face upgrade gratuit la Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Oficial, nu se mai poate face upgrade gratuit de la windows 7, 8 sau 8.1 la windows 10. Neoficial insa, acest lucru inca este posibil.

Solutie

Inca exista doua metode prin care se poate face upgrade la windows 10. Se poate face fie folosind o licenta de windows 7, 8 sau 8.1 fie nu introducem licenta atunci cand este ceruta la instalare, singurul dezavantaj este ca vom avea un trademark pe ecran in stanga, spunand ca windowsul trebuie activat.

Pentru cine detine licenta de windows 7, 8 sau 8.1, aceasta licenta poate fi introdusa la instalarea sistemului de operare windows 10. Inca se poate downloada Windows 10 Installation media direct de la microsoft de pe site. Aceasta metoda a fost testata in luna ianuarie si inca functioneaza.

img_57ddd79c32094

Windows va contacta serverele microsoft pentru a confirma ca licenta pe care o folosim este reala chiar daca este a unei versiuni anterioare. Daca licenta este reala, windows 10 va fi instalat si activat pe statia respectiva. PC-ul va obtine o licenta digitala si vom putea instala si pe viitor windows 10 pe statie in acelasi mod. Pentru a verifica, dupa ce am instalat in acest fel, putem merge in Settings > Update & security > Activation si vom vedea scris “Windows is activated with a digital license”.

Pentru persoanele ce au upgradat gratuit la windows 10 fara o licenta si au profitat de primul an gratuit, putem in continuare sa reisntalam windows 10 gratuit, datorita licentei digitale deja existente pe acea statie. Tot ce trebuie sa facem este sa reinstalam windows 10 iar atunci cand ni se cere licenta, dam skip.

Windowsul va fi activat automat odata ce va fi instalat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?