An error occurred while internet connection sharing was being enabled

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Partajarea conexiunii la Internet (Internet Connection Sharing) permite utilizatorilor Windows să partajeze o conexiune de pe un PC cu alte dispozitive din rețelele locale. Cu toate acestea, aceasta nu funcționează întotdeauna așa cum ar trebui, astfel ca unii utilizatori au avut erori ICS. Se deschide o fereastră de conexiuni în rețea afirmând: “An error occurred while internet connection sharing was being enabled.”

Pentru solutionare urmati pasii de mai jos:

Solutie

Pasi de urmat

Verificați Serviciul de Partajare a Conexiunii la Internet

Există o setare de partajare a conexiunii la Internet care trebuie selectată. Dacă această opțiune nu este selectată, ICS nu va funcționa. Puteți verifica această opțiune după cum urmează.

Apăsați tasta Win + R pentru a deschide Run. Introduceți ncpa.cpl în caseta de text și apăsați OK pentru a deschide fila Network Connections mai jos.

 

Acum faceți clic dreapta pe conexiunea dvs. și selectați Properties. Faceți clic pe Sharing pentru a deschide fila din imaginea de mai jos.

Această filă include opțiunea Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection. Dați clic pe caseta de selectare a acestei setări, dacă nu este deja selectată. Apăsați butonul OK pentru a închide fereastra.

Există, de asemenea, un serviciu ICS care ar putea fi oprit. Puteți verifica dacă apăsați tasta Win + R pentru a deschide Run. Introduceți services.msc în caseta text Run și apăsați butonul OK pentru a deschide fereastra de mai jos:

Acum faceți dublu clic pe Internet Connection Sharing (ICS). Selectați Automatic (Delayed Start) din meniul drop-down.

Verificați dacă sunt activate toate serviciile necesare pentru partajarea conexiunii la Internet

Acum ați deschis fereastra Services, verificați dacă sunt activate câteva servicii. De fapt, există nouă servicii necesare pentru ca ICS să funcționeze. Acestea sunt serviciile care ar trebui să fie activate:

  • Plug And Play
  • Application Layer Gateway Service
  • Remote Procedure Call (RPC)
  • Network Connections
  • Network Location Awareness (NLA)
  • Telephony
  • Remote Access Connection Manager
  • Remote Access Auto Connection Manager
  • Windows Firewall

Deci, faceți dublu clic pe acele caracteristici listate în fereastra Services. Schimbați tipul lor de pornire la Automatic dacă sunt configurate la Disabled. Apoi reporniți Windows înainte de a activa din nou ICS.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 26 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?