Atacurile de tip phishing-cum ne protejăm?

Configurare noua (How To)

Situatie

Phishing-ul este o practică frauduloasă în care o persoană rău intenționată are ca scop inducerea în eroare a destinatarului transmițându-i prin orice orice formă de comunicare și în special, prin e-mail, link-uri sau atașamente rău intenționate care pot extrage acreditările de conectare, numerele de cont și alte informații personale de la victime.

Solutie

Pentru a nu fi victima unui atac de tip Phishing sunt recomandate următoarele etape:

  1. Fii atent asupra mesajelor și e-mailurilor care tind a fi suspecte: este important să acordăm atenție în special acelor mesaje care constau în informații personale și/sau financiare.
  2. Limbajul incorect: erorile gramaticale te pot ajuta în a detecta mai ușor un e-mail de acest tip.
  3. Protejează-ți dispozitivele: setează-ți software-ul să se actualizeze automat astfel încât să poată face față amenințărilor de securitate.
  4. Utilizează autentificarea cu mai mulți factori: acest lucru adaugă în plus un strat de securitate.
  5. Protejează-ți datele făcându-le copii de rezervă: salvează datele pe un hard extern sau în cloud pentru a preveni manipularea datelor de către atacator.
  6. Educație: este vital ca în acest context să te informezi mult mai bine cu privire la tehnicile de phishing precum și a metodelor pe care atacatorii le folosesc.

Pe măsură ce tehnologia avansează și tehnicile de phishing sunt tot mai sofisticate, înarmarea cu cunoștințe potrivite este cea mai puternică linie de apărare întrucât putem defila în mediul online în siguranță și cu încredere.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(6 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?