Care este cel mai bun antivirus pentru Windows 10? (Este suficient Windows Defender?)

Configurare noua (How To)

Situatie

Începând cu Windows 8, Windows include acum un antivirus gratuit integrat numit Windows Defender. Dar este acesta într-adevăr cel mai bun pentru protejarea PC-ului dvs. sau chiar suficient de bun?

Solutie

 

Windows Defender a fost inițial cunoscut sub numele de Microsoft Security Essentials. In Windows 7 erau zile când iti era oferit ca o descărcare separată, dar acum este construit chiar în Windows și este activat implicit. Mulți oameni au fost instruiți să creadă că ar trebui să instaleze întotdeauna un antivirus terț, dar aceasta nu este cea mai bună soluție.

Deci, care este cel mai bun antivirus?

Cu siguranta va recomandam sa cititi intregul articol astfel incat sa intelegeti complet de ce va recomandam o combinatie de Windows Defender si Malwarebytes.

-Utilizați Windows Defender încorporat pentru antivirusul tradițional -Windows Defender este construit chiar înăuntru, actioneaza eficient, nu vă deranjează și vă ajută să vă curățați virușii de școală veche.
-Utilizați Malwarebytes pentru Anti-Malware și Anti-Exploit – toate erupțiile de malware uriașe din zilele noastre utilizează defecte de la zero în browser pentru a instala ransomware si a prelua PC-ul și numai Malwarebytes oferă o protecție excelentă împotriva acestui lucru cu unicul anti – sistem de exploatare. Nu există nici un bloatware și nu vă va încetini.

Este suficient Windows Defender?

Când instalați Windows 10, veți avea deja un program antivirus. Windows Defender este integrat în Windows 10 și scanează automat programele pe care le deschideți, descarcă definiții noi din Windows Update și oferă o interfață pe care o puteți utiliza pentru scanări aprofundate. Iar pe langa toate acestea, nici nu vă încetineste sistemul și nu va va sta in cale- ceea ce nu putem spune despre majoritatea programelor antivirus.

Deci, pe scurt, da: Windows Defender este suficient de bun (atâta timp cât îl cuplați cu un bun program anti-malware, așa cum am menționat mai sus). Dar este Windows Defender cel mai bun antivirus?

Windows Defender, deși bun, nu obține cele mai înalte ranguri în ceea ce privește scorurile de protecție prime. De ce să nu folosiți altceva?

În primul rând, să examinăm aceste scoruri. AV-TEST a constatat că în aprilie 2017 a fost capturată 99,9% din “malware-ul pe scară largă și răspândită”, împreună cu 98,8% din atacurile de zero zile. Avira, unul dintre programele antivirus de top AV-TEST, are exact aceleași scoruri pentru luna aprilie, dar scoruri ușor mai mari în ultimele luni, deci ratingul său global este (din anumite motive) mult mai mare. Dar Windows Defender nu este aproape la fel de rău ca și evaluarea 4.5-out-of-6 de la AV-TEST.

În plus, securitatea reprezintă mai mult decât scorurile de protecție brute. Alte programe antivirus pot face din când în când un pic mai bine în testele lunare, dar ele vin și cu o mulțime de bloat-uri, cum ar fi extensiile de browser,curatarea registrelor care sunt teribile și inutile, o mulțime de junkware nesigure și chiar abilitatea pentru a urmări obiceiurile de navigare, astfel încât să poată câștiga bani. În plus, modul în care se cuplează în browser și în sistemul dvs. de operare cauzează adesea mai multe probleme decât rezolvă. Ceva care vă protejează împotriva virușilor, dar vă deschide la alți vectori de atac nu este o siguranță bună.

Windows Defender nu face niciunul din aceste lucruri – face un lucru bine, gratuit și fără a vă împiedica. În plus, Windows 10 include deja diferitele protecții introduse în Windows 8, cum ar fi filtrul SmartScreen care ar trebui să vă împiedice să descărcați și să rulați programe malware, indiferent de antivirusul pe care îl utilizați. Chrome și Firefox, în mod similar, includ navigarea sigură a Google, care blochează multe descărcări malware.

Dacă urăști Windows Defender din vreun motiv și vrei să folosești un alt antivirus, poți folosi Avira. Are o versiune gratuită care funcționează destul de bine, o versiune pro cu câteva caracteristici suplimentare și oferă scoruri de protecție excelente și are doar anunțul pop-up ocazional. Cea mai mare problemă este că trebuie să fiți sigur că dezinstalați extensia browserului pe care încearcă să o forțeze asupra dvs., ceea ce face greu de recomandat oamenilor non-tehnici.

Antivirus nu este suficient: Utilizați si Malwarebytes.

Antivirus este important, dar în aceste zile, este mai important să utilizați un bun program anti-exploatare pentru a vă proteja browserul web și plug-in-urile, care sunt cele mai vizate de atacatori. Malwarebytes este programul pe care îl recomandăm aici.

Spre deosebire de programele tradiționale antivirus, Malwarebytes este bun în găsirea de “programe potențial nedorite”  și alte programe junkware. Începând de la versiunea 3.0, aceasta conține și o caracteristică anti-exploatare, care urmărește să blocheze exploatările comune în programe, chiar dacă acestea sunt atacuri de zero zile. Acesta conține, de asemenea, anti-ransomware, pentru a bloca atacurile de extorcare precum CryptoLocker. Cea mai recentă versiune de Malwarebytes combină aceste trei instrumente într-un singur pachet ușor de folosit pentru 40 de dolari pe an.

Malwarebytes pretinde că este capabil să înlocuiască în întregime antivirusul tradițional, dar nu suntem de acord cu acest lucru. Utilizează strategii complet diferite pentru a vă proteja: antivirusul va bloca sau va pune în pericol programele dăunătoare care se găsesc pe computer, în timp ce Malwarebytes încearcă să oprească software-ul dăunător de a ajunge vreodată în primul rând la computer. Deoarece nu interferează cu programele tradiționale antivirus, vă recomandăm să rulați ambele programe pentru cea mai bună protecție.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(44 din 99 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?