Care sunt diferențele între caracteristicile și scenariile aplicațiilor între diferitele switch-uri serial?

Configurare noua (How To)

Situatie

Există switch-uri gestionabile L2 / L3, switch-uri Smart, switch-uri Easy Smart și switch-uri negestionabile în site-ul oficial TP-Link, acest articol va oferi un scurt rezumat al caracteristicilor și scenariilor de aplicare ale switch-urilor respective.

Switch negestionabil

Nu puteți configura switch-ul negestionabil, deoarece nu acceptă nici o interfață de configurare sau opțiuni de configurare. Este plug-and-play, deci trebuie doar să conectați direct computerul sau alte dispozitive de rețea la switch-ul negestionabil. Prin urmare, dacă nu aveți nevoie de funcții L2, dar trebuie doar să extindeți numărul de porturi Ethernet, switch-ul negestionabil este switch-ul corect pentru dvs.

Switch Easy Smart

Puteți utiliza utilitarul sau interfața Web (Web numai pentru TL-SG1016DE și TL-SG1024DE) pentru a gestiona switch-ul Easy Smart și pentru a configura setările de bază, cum ar fi VLAN, QoS și câteva caracteristici L2, cum ar fi LAG, Snooping IGMP și Port Mirroring. Dacă nu sunt necesare aplicații avansate, switch-ul Easy Smart ar trebui să fie cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. În mod normal, un switch Easy Smart se găsește într-o casă, în SOHO sau în firmele mici.

Switch Smart

Switch-ul Smart poate fi gestionat prin interfața Web, Telnet, SSH și SNMP. Acesta suportă mult mai multe caracteristici L2 și un QoS mai bun decât un switch Easy Smart. În plus, switch-ul Smart acceptă funcții mai avansate precum protocolul ACL și Spanning Tree, dacă doriți să oferiți o soluție pentru o companie mică sau un coleg cu un preț mai mic, este dispozitivul indispensabil.

Switch gestionabil L2

Switch-ul gestionabil L2 are un port de consola pentru CLI (Command Line Interface), are toate căile de administrare și caracteristicile avansate pe care switch-ul Smart le are, în plus, switch-ul gestionabil L2 are caracteristici abundente VLAN și Multicast, precum și cluster pentru stivuire logică și securitate a rețelei Inclusiv 802.1X și binding IP-MAC. Deci, puteți utiliza switch-ul gestionabil L2 pentru a construi o rețea de reziliență și disponibilitate sau chiar pentru a crea o mică rețea de acces ISP.

Switch gestionabil L3

Switch-ul L2 poate funcționa numai în Layer 2 – Data Layer Link al modelului OSI. Switch-ul Layer 3 are câteva funcții L3 la fel ca un router tradițional – rutare statică, protocol de rutare precum OSPF și ECMP, protocol de rutare multicast și releu DHCP.

În comparație cu un router tradițional, switch-ul L3 are costuri mai mici, dar performanțe mai bune în viteza de rutare a pachetelor, deoarece switch-ul Layer 3 trasează pachetele prin hardware-ul său – ASIC în loc de CPU, odată ce a învățat adresa IP, va transmite pachetele prin portul respectiv astfel reducând timpul. Este folosit în principal în stratul central al unei rețele de afaceri mijlocii, oferind o performanță mai bună de switching hardware în rutare.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?