Ce este un fișier EPUB (cum deschid unul)?

Configurare noua (How To)

Situatie

Un fișier cu extensia de fișiere .epub este un format popular de fișiere utilizat pentru stocarea cărților electronice și a altor tipuri de conținut. EPUB, prescurtarea pentru publicarea electronică, a fost numit standardul oficial al Forumului Internațional pentru Publicații Digitale (IDPF) în Septembrie 2007.

Backup

nu necesita

Solutie

Ce este un fișier EPUB?

Fișierele EPUB pot stoca cuvinte, imagini, stylesheet-uri, fonturi, detalii despre metadate și tabele de conținut. Acestea sunt considerate agnostic, ceea ce înseamnă că dimensiunea ecranului nu afectează formatul – fișierele EPUB pot afișa conținut pe ecrane de 3,5 “. Acest lucru și faptul că este un standard disponibil în mod gratuit este motivul pentru care majoritatea eReaders acceptă fișiere EPUB.

Cum pot deschide unul?

Datorită utilizării lor pe scară largă, mai multe eReadere hardware suportă fișiere EPUB decât orice alt format de fișier eBook. Aveți posibilitatea să deschideți un fișier EPUB dacă utilizați un Kobo, Barnes & Noble Nook sau chiar pe desktop folosind unul dintre numeroasele programe gratuite, cum ar fi Caliber sau Stanza Desktop. Excepția notabilă aici este Kindle. Nu puteți citi un fișier EPUB direct pe un Kindle, dar există modalități de a converti unul la ceva pe care Kindle îl poate utiliza.

Dispozitivele iPhone și Android sunt preîncărcate cu aplicații proprii pentru a deschide eBooks-iBooks și Google Play. Dacă încercați să deschideți unul pe desktop, probabil că doriți o aplicație terță parte.

Dacă utilizați Windows 10, Microsoft Edge poate afișa fișiere EPUB nativ. Dacă Edge nu este deja configurat ca program implicit pentru a gestiona fișierele EPUB, faceți clic dreapta pe fișier, indicați spre meniul “Deschidere cu”, apoi faceți clic pe opțiunea “Microsoft Edge”.

Edge va deschide apoi o nouă filă cu cartea dvs. afișată în același format pe care îl utilizează pentru Reader View.

Desigur, Edge nu vă va oferi cea mai bună experiență de citire. Încă mai recomandăm să folosiți ceva asemănător Caliber, care poate deschide orice număr de formate eBook.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 36 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?