Clonare masina virtuala ESXi

Configurare noua (How To)

Situatie

VMware ESXi este un hypervisor, oferit gratuit, ca un fel de teaser menit să vă convingă să cumparati produsul ESXi Server complet echipat, care are toate, inclusiv prețul infinit mai mare. ESXi este un fel de soluție a unui om sărac pentru virtualizare. Ca atare, este lipsită de unele dintre funcțiile aparent evidente ale produsului principal. Ca, clonarea. Din fericire, clonarea a unei mașini în ESXi este o chestiune relativ simplă.

Demonstrația se face cu ajutorul VMware Infrastructure Client pe Windows, astfel încât utilizatorii de Linux, vă rog să mă iertați … dar ideea rămâne aceeași.

Acest tutorial nu poate fi aplicat la utilizatorii de acasă, dar dacă se întâmplă să fie folosind VMware ESXi, în mediul dumneavoastră indiferent de motiv, atunci o sa va placa acest articol.

Solutie

Pasi de urmat

Pasul 1: Porniți VMware Infrastructure Client

Dacă utilizați ESXi, veți observa că este diferit de server. Acest lucru se datorează faptului că mașina rulează ESXi si nu are nici un alt software instalat pe el. Acest lucru înseamnă că nu se va lucra pe masina direct. În schimb, veți folosi un client utilitar pentru a vă conecta la ESXi de la distanță pentru a administra mașinile virtuale.

Deschidem VMware Server Console si ne conectam la server:

La distanță conectați

VMware ESXi nu are nici o legătură locala, astfel conectarea se va face pe VMware Infrastructure Client (pentru ESXi):

Client

Acum, conectați-va la server:

Rezumat

Masinile virtuale sunt păstrate în datastores. Deschideți cea în cauză.

Datastore deschis

Veți obține ceva de genul:

Cuprins Datastore

Vei avea una sau mai multe mașini virtuale în Datastore-ul tau. Acestea pot fi Linux, Windows sau orice alt fel. În sensul acestui exercițiu, numele reale sunt complet irelevante.

Creați folderul de destinație

Pur și simplu faceți click pe bara de meniu, pe pictograma cu folder galben și creati unul. Dați-i un nume logic, similar cu originalul.

Creeaza dosar

 

Din folderul original, copiați fișierele cu extensia .vmx și .vmdk, în folderul de destinație. Asemenea, puteți copia conținutul întregului folder original, dacă doriți, inclusiv imagini, .iso conținutul memoriei și orice altceva.

Clonarea

Înregistrați mașina virtuală clonata

Acesta este pasul complicat. Spre deosebire de VMware Server, Clientul nu are  opțiunea File> Open, cu care ajuta la căutarea fișierelor de configurare .vmx existente și înregistrarea lor. Te-ai inpotmolit?

Răspunsul se află în Datastore. În folderul de destinație, în cazul în care tocmai ai creeat clona ta, faceți clic dreapta pe fișierul de configurare .vmx. si selectați Adăugare la inventar.

Inregistreaza-te

Aceasta va adăuga fișierul în lista de masini virtuale disponibile. Acum, puteți modifica setările, editați numele etc. treaba. Simplu nu-i așa?

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(90 din 194 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?