Conectare la un server FTP din CMD

Configurare noua (How To)

Situatie

Serverele FTP sunt printre cele mai numeroase tipuri de servere existente in Internet. Multe din aceste servere au interfata web prin care poti incarca sau descarca fisiere, insa exista o metoda mult mai rapida si mai fiabila de a accesa serverul FTP: direct din programul Command Prompt.

Command Prompt (cmd.exe) este un program preinstalat in Windows, foarte versatil si utilizat in foarte multe domenii.

Din motiv ca se gaseste in orice versiune de Windows, este foarte util pentru conectarea la un server FTP fara a instala alte programe suplimentare.

 

Solutie

1. Apasa butonul Start si tasteaza cmd.exe. Selecteaza programul pentru a rula.

2. Inainte de a te conecta la server, trebuie sa verifici conexiunea cu acesta, utilizand comanda ping. Tasteaza pingurmat de adresa IP a serverului FTP.

3. Daca conexiunea e buna, conecteaza-te la server prin comanda ftp urmata de adresa ip a serverului. Va aparea mesajul de intampinare a serverului, iar apoi ti se va cere numele de utilizator si parola, pe care trebuie sa le tastezi.

4. Odata ce ai accesat serverul, poti vedea fisierele la care ai acces prin comanda dir. Inainte de a descarca tasteaza si comanda hash, pentru o experienta dinamica in timpul descarcarii sau incarcarii fisierelor.

5. Tasteaza get fisier_dorit pentru a descarca fisierul fisier_dorit. Vor aparea o serie de caractere “#” pana cand descarcarea este completa.

6. Dupa ce transferul fisierelor s-a terminat se vor afisa statistici referitoare aceasta: cantitatea de informatie descarcata (numarul de bytes), timpul cat a durat descarcarea si viteza medie cu care s-a descarcat.

7. Pentru a incarca fisiere foloseste comanda put urmat de fisierul pe care il doresti sa il “urci” pe serverul FTP, dar adauga si calea completa spre fisier si extensia lui. Exemplu D:/dosar1/fisier.zip. De asemenea, la sfarsitul urcarii fisierului pe server, se vor afisa statistici despre numarul total de bytes incarcati, durata si viteza incarcarii.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(31 din 56 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?