Conectarea unui laptop la un televizor fără fir

Configurare noua (How To)

Situatie

Conexiunile wireless sunt mai convenabile deoarece nu necesită cabluri, dar pot oferi uneori o experiență instabilă. Lățimea de bandă este limitată prin conexiunile wireless, astfel încât calitatea imaginii și redării pot avea de suferit. Interferența de la dispozitivele din apropiere poate afecta și aceste conexiuni.

Solutie

Pe un Mac, puteți utiliza AirPlay pentru a oglindi întregul afișaj pe un dispozitiv AirPlay, cum ar fi un Apple TV (decodificatorul, nu abonamentul de streaming). Multe televizoare noi acceptă deja AirPlay fără a fi nevoie de un Apple TV.

Pentru a realiza o conexiune, faceți click pe pictograma Centrul de control din bara de meniu din partea de sus a ecranului Mac și selectați „Oglindire ecran”, urmată de dispozitivul pe care doriți să îl oglindiți.

Folosind browserul Chrome, puteți folosi un Chromecast cu un dispozitiv Windows sau macOS pentru a „pronunța” conținut de pe laptop. Aceasta funcționează cu filele browserului, site-urile compatibile cu Chromecast și aplicațiile compatibile cu Chromecast. Vă puteți proiecta întregul desktop Windows 11 cu un Chromecast sau puteți rămâne la conținut precum file și fișiere.

  • Pentru a începe, lansați Chrome, faceți click pe meniul cu trei puncte (Mai multe), apoi navigați la Salvare și partajare > Cast și selectați dispozitivul țintă.
  • O altă opțiune este să utilizați WiDi de la Intel sau standardul deschis Miracast. Suportul depinde de ce televizor aveți. Unele modele se conectează adăugând televizorul ca dispozitiv Bluetooth (conform Samsung sau Sony).
  • Microsoft are propriile instrucțiuni pentru conectarea la dispozitivele Miracast cu Windows 10 și 11. Instrucțiunile implică utilizarea opțiunii „Cast” care apare sub pictograma Rețea din bara de activități.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 9 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?