Configurarea Wireless pe router UBEE-EVW3226

Configurare noua (How To)

Situatie

Configurarea unui router UBEE-EVW3226

Solutie

Pasi de urmat

Acesta este router-ul Ube care este pe piata si este si furnizat de cei de la UPC.O sa  explic in acest tutorial cum intram pe acest router ca sa putem sa-l configuram si sa setam o parola favorita pentru wi-fi.ube

 

Pasii necesari instalarii router-ului:

1.Router-ul trebuie conectat la sursa de curent(priza)

2.Introducem cablu de semnal in mufa RF

3.Introducem un cablu de conectare intre router si pc/laptop din mufa ETH1,ETH2,ETH3,ETH4, una din aceste mufe.

4.Trebuie sa intram pe adresa ip a acestui router, adresa este 192.168.0.1

5.Trebuie sa introducem user-ul si parola, User:admin si Parola:admin

6.Trebuie sa accesam rubrica Wireless aici o sa putem seta banda care o folosim 2.4GHZ , aici o sa setam in primul rand sa fie activa functia wireless si avem posibilitatea sa selectam canalele,puterea,largimea de banda.ssssssss

7.In partea stanga selectam tabul “securitate” si aici o sa putem seta modul securitatii de exemplu: WEP,WPA PERSONAL,WPA-INTREPRINDERE, trebuie sa selectam WPA PERSONAL.Ulterior mai jos trebuie sa selectam autentificarea wpa/wpa2.Encriptare o sa selectam AES+TKIP, si mai jos unde este expresie de acces si retastare expresie de acces o sa fie necesar sa introduceti parola  dorita pentru functia wireless.11111

8.Dupa ce am setat acest router este necesar sa apasam pe salvare pentru a salva tot ceea ce am introdus in aceste rubrici.

 

Avem posibilitatea la acest router sa tinem si un control mai avansat al acesului asupra internetului pe wireless prin setarea directa a mac-ului direct in acest router.

Router-ul are 2 benzi de semnal cea de 2.4 GHZ si cea de 5 GHZ aceasta banda de 5GHZ se poate activa sau se poate lasa oprita este dupa alegerea celor care doresc sa o foloseasca.Aceasta banda  se activeaza la fel ca cea de 2.4GHZ si se seteaza la fel ca aceasta.

Acest model are si functia wifi4all care permite accesul vecinilor sau altor persoane care sunt in apropiere sa se logheze automat la aceasta conexiune  dar cu un cont in prealabil pe site-ul upc.ro.Aceasta functie este in permanenta activa dar nu influenteaza calitatea semnalului pe 2.4GHZ sau 5GHZ.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(21 din 34 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

1 Comment

  1. Sergiu

    Salut! Eu cand accesez adresa ip merge,dar dupa ce intra nu imi apare wireless in meniu? Se poate sa imi explicati de ce?

Leave A Comment?