Creare workspace in Oracle APEX

Configurare noua (How To)

Situatie

Aceasta solutie prezinta pasii necesari pentru creare unui mediu de lucru (workspace) in Oracle APEX cu scopul dezvoltarii aplicatiilor de baze de date.

Solutie

Pasi de urmat

Primul pas este accesarea urmatorului link: http://localhost:8080/apex/apex_admin ce ne va conduce catre pagina destinata administrarii mediului de lucru din Oracle APEX.

.

Urmeaza apoi autentificarea in contul Oracle utilizand credentialele proprii.

Vom accesa pagina de creare a mediului de lucru, apasand butonul Create Workspace.

Vom introduce un nume obligatoriu pentru spatiul de lucru si o descriere optionala, apoi vom apasa butonul Next.

In acest moment putem alege sa utilizam o baza de date deja existenta in contul nostru de Oracle APEX sau sa cream una noua. Exemplul din imagine prezinta selectiile necesare pentru creare unei noi baze de date.

In pasul anterior a fost creata baza de date denumita DEV. In acest pas trebuie sa declaram un utilizator cu drepturi de administrator al noului mediu de lucru. Acesta nu este un administrator al bazei de date, ci administratorul mediului de lucru APEX. Acesta este capabil sa creeze noi aplicatii si alti utilizatori care vor folosi aplicatiile sau vor contribui la dezvoltarea lor.

In final apasam butonul de Create Worksapce pentru confirmarea actiunii.

Va aparea un mesaj de confirmare a faptului ca mediul de lucru a fost creat si vom apasa butonul Done pentru initializare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 18 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?