Crearea unui folder Shared Contacts in office 365

Configurare noua (How To)

Situatie

Multe companii au nevoie de un loc comun unde sa fie puse adresele de email, numerele de telefon impreuna cu alte detalii ale clientilor. In acest articol vom crea o lista: Shared Contact List pentru cei care folosesc office 365 folosind un director numit Public Folder. Lista Shared Contacts poate fi accesata doar din aplicatia outlook, nu si din Outlook Web Acces(owa) si nici de pe dispozitivele mobile.

Solutie

Crearea unui Public Folder Mailbox.

Incepem prin a crea din Exchange Admin Center un Public Folder:

 

click din meniul din stanga pe public folders > apoi pe “public folder mailboxes”

 

 

Creati un Public Folder Mailbox.

 

Acum trebuie sa cream folderul root . Din Exchange Admin Center dam click pe public folders > butonul “+”, il denumim si setam permisiunile pentru acest folder.

Este recomandat sa setam administratorul owner iar restul utilizatorilor sa aiba drepturile default, asta inseamna ca doar administratorul poate crea un nou folder.

Pentru a seta permisiunile apasam click pe manage > in fereastra pop-up care a aparut apasam pe “+” si adaugam userul de aministrator cu drepturi de owner:

Dupa ce Public Folder este creat si permisiunile sunt setate corect putem crea un folder pentru contacte cu ajutorul aplicatiei Microsoft Outlook.

Deschideti aplicatia Outlook si vizualizati lista de foldere unde ar trebui sa vedeti sectiunea Public Folders. Daca nu apare inseamna ca permisiunile nu sunt configurate corect. Daca doar ce ati creat folderul este posibil sa fie o oarecare intarziere pana aplicatia Outlook afiseaza folderul.

Dati expand la “Public Folders” si “All Public Folders” pana apare folderul root creat mai devreme (StarTech-main in cazul nostru). Dati click dreapta pe acest folder apoi click dreapta pe “New Folder” pentru a crea un folder de tip Shared Contact Folder, selectati in casuta “folder contains” optiunea > “contact items” si apasati “ok”.

Dati click dreapta pe folderul nou creat si selectati proprieties. In acest meniu se vor seta permisiunile folderului: cine poate vedea acest folder si cine il poate modifica.

Felicitari!

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?