Crearea unui server FTP direct din Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Serverul Ftp este un server de fisiere care permite accesul la fisierele dorite din exteriorul retelei.

Primul pas este sa aflam adresa IP a computerului pe care dorim sa cream serverul. Pentru a afla adresa IP accesam Command Prompt si scriem comanda ipconfig.

Urmatorul pas este crearea unui folder pe desktop care sa contina fisierele care dorim sa le accesam cu ajutorului serverului FTP. Apoi trebuie sa ne asiguram ca sunt pornite anumite caracteristici ale sistemului de operare. Pentru a verifica accesam Turn windows features on or off si bifam FTP Server, FTP Extensibility, FTP Service, Web Management Tools, World Wide Web Services si apasam ok.

Dupa instalarea si activarea serverului acesta poate fi accesat din Control Panel -> Administrative Tools -> Internet Information Services Manager. Va aparea interfata de management a serverului FTP, iar in partea dreapta avem optiunea de creare server FTP.

Apoi vom completa numele serverului, calea spre folderul creat anterior. Dupa in fereastra urmatoare scriem adresa IP memorata la primul pas si setam autentificarea basic cu Specified Users si introducem userul cu care suntem autentificati si apasam Finish.

Pentru buna functionare a serverului trebuie creata o exceptie in firewall care sa permita functionarea atat in cadrul retelelor publice cat si private.

Apoi,ca totul sa fie in regula oprim firewall-ul atat in cazul retelelor publice cat si private.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(42 din 115 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?