Criptarea intregului sistem de operare cu BitLocker

Configurare noua (How To)

Situatie

Informatia a însemnat întotdeauna putere, prin urmare a aparut si dorinta de a o proteja.
Astăzi, mai mult ca niciodată, informaţii confidenţiale se transmit frecvent între diversi utilizatori. Pentru ca astfel de date să ajungă doar în mâna celor autorizati să le afle – există criptografia.

Solutie

Criptarea datelor este procesul de a codifica informatii stocate sau transmise, pentru a fi intelese doar de persoanele autorizate, folosind o cheie de acces.

Criptarea datelor nu se rezuma numai la protejarea informatiilor de pe calculator, ci si la navigarea pe internet.
BitLocker este un program Microsoft ușor de utilizat, de criptare pentru Windows, care poate cripta întregul disk, și ajuta la protejarea împotriva modificărilor neautorizate la sistemul dumneavoastră.
BitLocker este disponibil pentru oricine care are un sistem de operare Windows Vista sau 7 Ultimate, Windows Vista sau 7 Enterprise, Windows 8.1 Pro sau Windows 8.1 Enterprise.
Cum rulam BitLocker in Windows.

 

In exemplul de mai jos vom arata cum sa ruleze BitLocker pe un Windows 8.1 Pro.
Primul lucru pe care va trebui să faceți este să porniți Panoul de control, tastați BitLocker în fereastra de căutare din colțul din dreapta sus și apăsați Enter.
Apoi, clic pe Gestionare BitLocker, și se selecteaza Activare BitLocker.
Acum BitLocker va verifica configurația PC-ului pentru a vă asigura că dispozitivul dvs. acceptă metoda de criptare Microsoft.
Dacă operatia s-a incheiat cu succes, Windows va va anunta printr-un mesaj.

Dacă modulul TPM este oprit atunci Windows îl va porni automat pentru tine, iar apoi se va cripta unitatea.
Pentru a va activa TPM-ul, Windows se va restarta. Înainte de a merge mai departe cu acest proces vă asigurați ca orice CD-uri sau DVD-uri sunt ejectate din PC. Apoi se restarteaza PC-ul.
După ce reporniți PC-ul, veți vedea un avertisment că sistemul dvs. a fost schimbat. În cazul meu a trebuit să apas F10 pentru a confirma modificarea si Esc pentru a anula. După aceea, computerul va porni și dupa autentificare veți vedea fereastra de BitLocker.

Înainte de a cripta unitatea, trebuie să salvați o cheie de recuperare doar în cazul în care aveți probleme de deblocare PC. Windows vă oferă trei opțiuni pentru salvarea acestei chei în Windows 8.1: se poate salva fișierul în contul dvs. Microsoft, se poate salva într-un fișier, sau se poate printa cheia de recuperare. Aveți posibilitatea de a alege cât mai multe dintre aceste opțiuni doriți, și ar trebui să alegeți cel puțin două.
După ce ați creat două instanțe diferite ale cheii de recuperare și a îndepărtat orice drive-uri USB, faceți clic pe Următorul.

 

Va trebui să decidă dacă pentru a cripta numai spațiul de pe disc utilizat atât pentru sau criptarea întregului unitatea PC-ului. Dacă criptati un PC nou, fără niciun fișier, apoi opțiunea de a cripta numai spațiul de pe disc utilizat. Dacă aveți un PC vechi cu alte câteva fisiere pe hard disk ar trebui să alegeți pentru a cripta întreaga unitate.
Odată ce ați ales schema de criptare faceți clic pe Următorul.
Asigurați-vă că fereastra de lângă ” Run BitLocker system check” este bifata, pentru ca Windows sa ruleze o verificare a sistemului înainte de a cripta unitatea, apoi da-ti click pe Continuare.

Veți vedea o alertă în sistem care vă spune despre criptare ca va începe după ce reporniți PC-ul. Reporniți PC-ul.

Dupa repornire ar trebui sa vedeti o alertă de sistem ce vă va spune despre criptare ca este în curs de desfășurare.

Am terminat astfel faza de criptare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 50 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?