Cum deblochezi conținutul Flash în Microsoft Edge

Configurare noua (How To)

Situatie

Problema 1: Folosești Microsoft Edge și ți se recomandă să instalezi ori să actualizezi Flash Player

Se poate întâmpla să ai nevoie să accesezi unul sau mai multe site-uri cu conținut Flash și să primești un mesaj care-ți spune să actualizezi ori să descarci Flash Player, similar cu mesajul de mai jos:

Microsoft Edge, Windows 10, Adobe Flash Player

Fii atent căci unele site-uri afișează astfel de avertismente pentru a te convinge să descarci o versiune falsă de Flash Player, care este de fapt o formă de malware creat pentru a-ți infecta calculatorul.

Dar, dacă site-ul pe care îl vizitezi nu este malițios, cel mai probabil, conținutul Flash este blocat complet în Microsoft Edge.

Problema 2: Conținutul Adobe Flash a fost blocat în Microsoft Edge

În cele mai multe cazuri, când încerci să execuți conținut Flash în Microsoft Edge, primești un mesaj care-ți spune că “Conținutul Adobe Flash a fost blocat, ca în captura de ecran de mai jos. Ai opțiunea să deblochezi acest conținut și să-i permiți să ruleze o dată sau mereu.

Microsoft Edge, Windows 10, Adobe Flash Player

Din moment ce Adobe Flash Player este o aplicație cu multe probleme de securitate, este mai bine să alegi “Permiteți o dată”. Astfel, se execută conținutul pe care vrei să-l vezi și data viitoare când vrei să mai încarci conținut Flash, ești avertizat să iei din nou o decizie. Dacă nu alegi nimic în mesajul afișat și dai clic oriunde pe pagina web afișată, conținutul Flash este blocat. Pentru a afla cum îl deblochezi, urmeaza pasii de mai jos:

Solutie

Soluția problemei 1: Cum configurezi Microsoft Edge astfel încât să folosească Adoble Flash Player

Dacă ai întâlnit prima problemă descrisă în acest ghid și nu vrei să primești un mesaj de la saituri legitime cu conținut Flash, precum cel descris de noi, trebuie să deblochezi conținutul Flash în Microsoft Edge. Pentru a face asta, apasă pe butonul “Setări și multe altele”, reprezentat prin trei puncte, din colțul dreapta sus al ferestrei Microsoft Edge. Apoi, apasă pe Setări.

Microsoft Edge, Windows 10, Adobe Flash Player

Derulează lista de setări si apasă pe legătura “Vedeți setările avansate”.

Microsoft Edge, Windows 10, Adobe Flash Player

În lista de setări avansate, mută comutatorul “Utilizați Adobe Flash Player” pe poziția Activat.

Microsoft Edge, Windows 10, Adobe Flash Player

Soluția problemei 2: Deblochează conținutul Flash pe un sait web

Dacă ai primit mesajul care-ți spune “Conținutul Adobe Flash a fost blocat” și nu ai făcut nicio alegere, atunci conținutul Flash este blocat pe pagina respectivă. Când se întâmplă asta, vezi o pictogramă specifică în bara de adresă a Microsoft Edge. Arată ca o bucățică a unui puzzle și este evidențiată mai jos:

Microsoft Edge, Windows 10, Adobe Flash Player

Această pictogramă este afișată în Microsoft Edge doar atunci când conținutul Adobe Flash Player este blocat și are nevoie de aprobarea ta pentru a fi executat. Apasă pe acea pictogramă și mesajul “Conținutul Adobe Flash a fost blocat” este afișat. Fă o alegere, pentru a executa acest conținut doar acum, o singură dată sau mereu.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?