Cum funcționează noul meniu „Setări rapide” al Windows 11

Configurare noua (How To)

Situatie

Windows 11 include un nou meniu „Setări rapide”, care înlocuiește funcționalitatea găsită în Action Center pe Windows 10. Când folosiți computerul, va trebui uneori să schimbați rapid o setare, dar probabil că nu doriți să căutați prin meniuri sau aplicația completă Setări Windows pentru a le modifica. În acest caz, Setări rapide în Windows 11 este exact ceea ce aveți nevoie.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a accesa meniul Setări rapide în Windows 11, tot ce trebuie să faceți este să faceți click pe un set de pictograme de stare (Wi-Fi, difuzor și baterie în exemplul nostru) în colțul din dreapta jos al ecranului. Se află chiar în stânga datei și orei în bara de activități. Sau puteți apăsa Windows + A de pe tastatură (care este comanda rapidă din Centrul de acțiune în Windows 10).

După ce faceți click pe acesta, va apărea instantaneu un mic meniu cu colțuri rotunjite. Include butoane care vă permit să vă conectați sau să deconectați rapid Wi-Fi și Bluetooth, un buton pentru modul Avion, economisire baterie, asistență la focalizare, accesibilitate și lumină nocturnă (care modifică temperatura culorii ecranului) în mod implicit.

Există, de asemenea, un glisor de volum și un glisor de luminozitate a ecranului, un indicator mic de încărcare a bateriei (pe dispozitivele aplicabile) și o legătură rapidă la setările Windows.

Pentru elementele de meniu precum Accesibilitate care au opțiuni secundare, dacă faceți click pe butonul principal al acestora, meniul Setări rapide se va modifica pentru a include noile opțiuni. Un buton Înapoi din colțul din stânga sus vă va duce înapoi la afișajul obișnuit de Setări rapide.

Pentru a schimba conținutul meniului Setări rapide, faceți click pe o pictogramă creion mică în colțul din dreapta jos al meniului.

După ce faceți click pe pictograma creion, pictogramele din meniu vor deveni gri și puteți elimina elemente din meniu făcând clic pe pictograme mici „deconectați”.

De asemenea, puteți face click pe butonul „Adăugați” pentru a adăuga noi controale de setări rapide dintr-o listă pop-up. În prezent, acestea includ „Conectare” (care controlează transmiterea pe dispozitivele Miracast ) „Aspect tastatură”, „Hotspot mobil”, „Partajare în apropiere”, „ Proiect ” și „Blocare rotire”.

Dacă le adăugați pe toate, meniul Setări rapide se va extinde pe verticală pentru a se potrivi cu noile butoane.

Pentru a închide meniul Quick Settings, faceți click în afara zonei de meniu de pe ecran sau apăsați Escape.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?