Cum instalezi Check_MK – extensie a sistemului de monitorizare Nagios

Configurare noua (How To)

Situatie

Check_mk este o soluție completă de monitorizare IT si o extensie a sistemului de monitorizare
Nagios , care permite crearea de configurare bazata pe reguli. Foloseste Python și permite mai multor sisteme să fie monitorizate dintr -un singur server Nagios .

Acesta are un set de verificari de sistem , un mod_python și JavaScript bazate pe interfața cu utilizatorul web , și un modul care permite accesul rapid la Nagios .

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a instala Check_MK faceti inainte urmatoarele verificari:
– Nagios functioneaza (cel putin versiunea 3.0)
– Python este instalat (cel putin versiunea 2.3, insa nu Python 3 pentru ca nu este compatibil cu Check_MK)
– Xinetd pentru a rula agentul pe localhost

După ce ați făcut verificarile necesare, descarcati versiunea de Check_MK, de exemplu, check_mk – 1.1.6p1.tar.gz si dezarhivati-o. Instalarea în sine trebuie să fie rulata ca root.
root@linux# cd /root
root@linux# tar xzf check_mk-1.1.6p1.tar.gz
root@linux# cd check_mk-1.1.6p1

Rulati script-ul setup.sh (sa nu se ruleze install_nagios.sh)
root@linux# ./setup.sh

1

 

Script-ul de configurare va va cere acum caile de instalare și alte setări . Apasand  Enter se va pastra valoarea  implicita sau valoarea detectata a unei setari . Introducerea unei alte  valoari  va suprascrie valoarea propusa . Folositi întotdeauna cai absolute ( care încep cu o bara oblica )

Urmatoarele setări sunt in legatura cu integrarea cu Nagios. Script-ul de configurare va examina Nagios-ul existent și va încerca să detecteze toate aceste setări . În cazul în care nu este găsit ruland, autodetectia va pica și va trebui să configurați manual toate setările .

Dupa ce toate setarile sunt facute , mai e o ultimă șansă de a confirma sau de a abandona instalarea. În cazul în care confirmați , atunci toate setările vor fi salvate in /root/.check_mk_setup.conf .
Data viitoare când apelati setup.sh – toate setările anterioare vor fi citite. Acest lucru este foarte util atunci când actualizati Check_MK la o nouă versiune . În cazul în care doriți să repetați instalarea cu alte setări , ștergeți pur și simplu ~

/ .check_mk_setup.conf înainte de a apela setup.sh .

După ce configurarea s-a terminat, ar trebui să puteti apela ce ati instalat :

 

2

Cel mai simplu mod de a începe, este monitorizarea serverului Nagios în sine ca si prim host . Înainte de a putea monitoriza un host cu Check_MK , trebuie să instalați un agent. Instalarea se face cu o singură comandă:

root@linux# rpm -i check_mk-agent-1.1.6p1-1.noarch.rpm

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 out of 2 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?