Cum poti seta Windows Photo Viewer ca Default Image Viewer in Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Nu se stie exact din ce motive, dar pe Windows 10, aplicatia Windows Photo Viewer a fost ascunsa din lista de optiuni pentru vizualizare imagini. Probabil ca in acest fel, Microsoft indeamna utilizatorii sa foloseasca aplicatia Photos pentru deschiderea imaginilor / pozelor. Aplicatie care a fost adaugata ca default pentru deschiderea pozelor / imaginilor.
Comparativ cu Windows Photo Viewer, aplicatia Photos a Windows 10 este mult mai complexa, oferind posibilitati multiple de prelucrare a imaginilor. Insa are si partile ei mai putin bune. Consuma multe resurse (RAM / CPU), iar pentru doar o simpla vizualizare a imaginilor, Windows Photo Viewer este mult mai rapid. In special pe sistemele mai vechi.
Windows Photo Viewer este disponibil pe Windows 10 numai pentru utilizatorii care au facut upgrade-ul de la Windows 7 sau de la Windows 8.1. Pentru cei care au instalat Windows 19 (fresh install), Windows Photo Viewer nu este diponibil.

Daca vrei sa faci vizibila acesta aplicatie urmeaza pasii.

 

Solutie

Pasi de urmat

Aplicatia nu a fost eliminata total, insa au fost scosi anumiti registrii (Windows Registry) ai acesteia, pentru a nu mai fi vizibila la click-dreapta in context menu si nici in lista de aplicatii disponibile (Default Apps) pentru deschiderea unui fisier imagine.

default apps

Adaugarea Windows Photo Viewer pe Windows 10, se face prin intrucerea unei chei in registrii sistemului, pentru a o face vizibila si a o putea seta ca aplicatie default photo viewer.

Va trebui sa descarcam si sa dezarhivam fisierul care contine fisierul .reg cu cheia care sa faca vizibila aplicatia in sistem

Activate-Windows-Photo-Viewer-on-Windows-10

Apoi Dublu-click pe fisierul .reg din interiorul arhivei, apoi click pe “Yes” pentru a adauga in Windows Registry.

yes deafault

Dupa ce faceti acest lucru, puteti seta Windows Photo Viewer ca aplicatie default in care sa deschideti fisierele .png, .jpg, .gif, si .bmp

open-photos

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 58 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?