Cum poti sterge aplicatia iTunes din Mac

Configurare noua (How To)

Situatie

  • iTunes este cea mai importanta aplicatie lansata vreodata de Apple, aceasta avand un rol foarte important si binedefinit atat in sistemele de operare OS X si iOS, cat si pentru o parte destul de mare dintre utilizatorii Windows care folosesc in paralel un dispozitiv Apple.
  • Chiar daca iTunes nu mai este necesara pentru folosirea dispozitivelor iOS (utilizatorii aveau nevoie de aceasta aplicatie cel putin pentru transferul de date) si nu a fost niciodata obligatorie pentru functionarea OS X, inca este folosita de marea majoritate a utilizatorilor acestor sisteme ca aplicatie pentru backup, magazin online pentru diverse aplicatii si muzica si player audio/video.

 

Deschidere-itunes

 

Cu toate acestea, sunt insa si utilizatori OS X care nu doresc sa foloseasca iTunes din diverse motive, preferand sa apeleze anumite aplicatii. Fiind vorba de o aplicatie nativa Apple, care vine implicit cu sistemul de operare OS X, aceasta nu are optiune de dezinstalare, fiind listata ca aplicatie pentru sistem.

 

Solutie

Pasi de urmat
  • Pentru stergerea aplicatiei iTunes

 

no-move-to-trash  trebuie urmati urmatorii pasi.

  • deschideti folderul Applications si localizati fisierul aplicatiei iTunes.

click-dreapta-get-info

  • apoi dati click-dreapta (sau Control-click) pe iTunes si selectati Get Info din meniul afisat.

click-dreapta-get-info

 

 

  • in tab-ul deschis, apasati click pe iconita sub forma de lacat inchis afisata in coltul din dreapta-jos, apoi introduceti parola de administrare pentru a putea face modificari.

sharin-permision user-password

 

  • apoi deschideti sectiunea Sharing & Permissions (in cazul in care aceasta nu e deja deschisa), si schimbati permisiunile in Read & Write pentru toti utilizatorii sistemului (everyone)

read-write-permision

 

  • dupa ce faceti aceasta modificare, inchideti fereastra Get Info si pur si simplu trageti aplicatia iTunes in Trash sau click dreapta pe aplicatia iTunes si apoi move to trash (apoi dati Emply Trash pentru a finaliza procesul de dezinstalare)

trash-itunes

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Dezinstalarea iTunes din OS X nu afecteaza fisierele media stocate in sistem, acestea neavand legatura cu fisierul sters, iar dupa reinstalarea aplicatiei se poate accesa biblioteca (library) folosite anterior cu aceasta.

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

In cazul in care se doreste reinstalarea aplicatiei iTunes, deschideti fie sectiunea Software Update din Mac App Store (sau rulati aplicatia Software Update daca folositi o versiune OS X mai veche decat Mountain Lion), si aceasta se va oferi sa instaleze automat iTunes in sistemul dvs. De asemenea, puteti downloada manual aplicatia de pe site-ul Apple, folosind link-ul acesta.

Voteaza

(14 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?