Cum poţi trimite fişiere de până la 100 MB cu Yahoo Mail

Configurare noua (How To)

Situatie

Deşi Gmail este serviciul meu preferat de mail, trebuie să recunosc că Yahoo dă în ultima vreme un răspuns frumos şi o replică care ar trebui să-i îngrijoreze pe inginerii Google. Şi merită toate laudele pentru acest lucru. În fond, concurenţa nu poate fi decât benefică utilizatorilor.

Gmail adaugă la anumite intervale de timp diverse facilităţi. Tactica celor de la Yahoo, pe de altă parte, este de a-i lăsa pe alţii să facă treaba în locul lor. Mai precis, Yahoo Mail include diverse aplicaţii care îşi au originea în site-uri externe. Sub lista de foldere a fost adăugată o secţiune numită Applications. De acolo pot fi accesate serviciile externe integrate în Yahoo Mail.

Drop.io

Yahoo Mail Unul dintre aceste servicii, disponibile în Yahoo Mail ca aplicaţie, este Drop.io. La origine Drop.io este un serviciu Web care permite trimiterea unuia sau a mai multor fişiere care să aibă dimensiunea maximă de 100 MB. Până aici nimic extraordinar. Însă, cuplat cu serviciul de mail al celor de la Yahoo, Drop.io face din Yahoo Mail cel mai generos serviciu de mail pe partea de ataşamente. În altă ordine de idei, cu ajutorul Drop.io, din Yahoo Mail se pot trimite ataşamente de maxim 100 MB.

Cum procedezi

În lista de aplicaţii de sub folderele din Yahoo Mail trebuie să dai click pe “Attach Large Files“. Dacă nu ai mai accesat până acum această aplicaţie, îţi va fi cerută confirmarea pentru adăugarea aplicaţiei la Yahoo Mail. După confirmare vei avea acces la funcţiile Drop.io.

Yahoo Mail

Pentru a adăuga fişiere apelezi la butonul Select Files. Alegi fişierele dorite şi confirmi apăsând butonul Open. Indicatorul de spaţiu îţi va indica cât măsoară fişierele selectate şi câţi MB mai ai la dispoziţie. După ce ai făcut selecţia apeşi butonul “Upload and Compose E-mail”. Când upload-ul fişierelor va fi complet, se va deschide automat fereastra de compunere a mesajului. De aici nu mai trebuie decât să scrii mesajul şi să dai Send.

Yahoo Mail

Avantaje

Dincolo de faptul că poţi ataşa 100 MB la un singur mesaj, această abordare are şi alte avantaje. În primul rând, poţi trimite aceste ataşamente mari pe orice serviciu de mail, nu doar pe Yahoo. Practic, fişierele ataşate sunt stocate pe serverele Drop.io. De aceea, nu contează că serviciul de mail pe care se trimite mesajul nu acceptă ataşamente atât de mari. Poţi trimite fără nicio problemă de pe Yahoo Mail pe Gmail, Hotmail sau orice alt serviciu similar.

Gmail

Un alt avantaj este faptul că Drop.io poate deschide formatele comune de fişiere. De exemplu, dacă trimiţi melodii, destinatarul le poate reda direct din Drop.io, fără să le descarce. De reţinut însă că fişierele trimise prin Drop.io nu sunt stocate decât 30 de zile. După această perioadă, acestea sunt şterse.

Yahoo Mail mai beneficiază şi de alte aplicaţii interesante, în afară de Drop.io, aplicaţii care se vor înmulţi în timp. Poate, într-un material viitor, vom prezenta şi alte aplicaţii de care pot beneficia utilizatorii Yahoo Mail.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?