Cum putem diagnostica starea de sănătate a unei unități HDD

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Solutie

PassMark DiskCheckup

Prima oara downloadam programul hdd scan, acesta suportă toate tipurile de hard disk-uri, indiferent de firma producătoare. Spre deosebire de software-ul realizat de PassMark, acest instrument este complet portabil. După descărcare poate rula direct, fără nicio instalare (are forma unei arhive.zip).

 

HDD, sanatate, HDDScan

După extragerea din fișierul.zip, va trebui doar să deschideți aplicația numită HDDScan.exe care va lansa programul și vă va permite direct rularea diferitelor teste. În momentul în care ați ales unitatea HDD vizată din zona de selectare, puteți verifica atributele S.M.A.R.T. prin apăsarea unui buton dedicat, ori accesați o mare varietate de teste și caracteristici făcând clic pe butonul rotund situat în centrul ferestrei. HDDScan este capabil să ruleze testele specifice pe orice tip de hard disk conectat prin SCSIPATA, SATA, USB sau FireWire. De asemenea, este singurul dintre cele trei utilitare care suportă RAID și poate rula chiar un test de suprafață pentru acesta.

 

HDD, sanatate, HDDScan

 

Dupa ce deschidem programul incepem rularea scanarii. In urma acestei analize vom primii un raport cu starea de sanatate a hdd-ului.

 

 

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?