Cum putem sa modificam comanda de taste “command+q” in MacOS

Configurare noua (How To)

Situatie

1

Sa inchizi rapit o plicatie in MacOs este suficient sa apesi tastele “command+q” , dar ce faci cand lucrezi si din greseala faci aceasta combinatie de taste si se inchide aplicatia si nu ai apucat sa salvezi, in cazul asta puteti folosi urmatoare aplicatie foarte utila.

Solutie

Pasi de urmat

Aceasta se numeste SlowQuitApps si poate fi gasita aici .

Descarcati aplicatie si o instalati prin drag and drop in folderul Aplicatii.

2

Cand veti lansa pentru prima data aplicatia veti fi intrebati daca doriti sa o adaugati in lista aplicatiilor ce pornesc  cand porniti computerul. Selectati tasta “yes”, daca nu doriti asta o puteti modifica mai tarziu din setari.

3

O data instalata aplicatia aceasta se va interpune intre dumneavoastra si comanda “ command+q”, mai exact cand apasati comanda “command+q” nu se va mai inchide in mod automat aplicatia, ci va aparea o imagine care vă va arata cat sa tineti apasat tastele pentru a inchide aplicatia. Daca aceasta nu a ajuns la capat si ati eliberat tastele aplicatia nu se va inchide.

4

Puteti sa ajustati timpul acesta in care trebuie sa tineti apasat pe taste pentru a se inchide aplicatia. Se deschide aplicatia “terminal” iar aici veti introduce urmatoare comanda:

$ defaults write com.dteoh.SlowQuitApps delay 5000

5

Valorarea este in milisecunde asa ca daca doriti sa aveti o intarziere de 10 secund atunci va trebui sa setati “10000”.

6

Daca doriti sa scoateti aplicatia de a mai pornit automat o data cu sistemul o puteti face deschizand “system preferences” dupa care selectati “user&group” dupa asta va aparea o fereasta de unde selectati aplicatia “slowquitapps” si alegeti semnul “ – “.

7

8

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(21 din 47 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor