Cum resetezi Windows 10 la setările sale din fabrică, dar îți păstrezi fișierele personale

Configurare noua (How To)

Situatie

Dacă Windows 10 se strică și nimic nu pare să mai funcționeze așa cum trebuie, s-ar putea să cocochetezi cu ideea de a îl reinstala de la zero. Asta ar însemna să treci printr-un proces destul de elaborat pentru a îți salva fișierele personale, după care urmează reinstalarea Windows 10. Din fericire, nu trebuie neapărat să faci asta, deoarece Windows 10 îți oferă opțiunea de îl reseta la starea sa inițială, păstrându-ți în același timp și fișierele personale. Având în vedere că această metodă este mult mai rapidă decât să îți formatezi partiția de sistem și să instalezi Windows 10 de la zero, ce ți-ai putea dori mai mult? Iată cum se restaurează Windows 10 la starea sa inițială, păstrându-ți fișierele personale, cu ajutorul funcției de Resetare.

Înainte de a continua, iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Resetarea PC-ului tău cu Windows 10 înseamnă că toate fișierele de sistem vor fi șterse și restaurate la versiunile lor originale.
  • Toate aplicațiile tale desktop și driverele vor fi eliminate de pe PC, așa că va trebui să le reinstalezi și să le reconfigurezi pe fiecare în parte, după ce este finalizat procesul de resetare.
  • Îți vei putea păstra fișierele personale, sau altfel spus nu le vei pierde în timpul acestui proces, dar prin fișiere personale ne referim doar la fișierele stocate în folderele tale de utilizator: Desktop, Descărcări, Documente, Imagini, Muzică și Video. De asemenea, fișierele stocate pe alte partiții decât unitatea ”C:” vor rămâne intacte.

Dacă cele de mai sus ți se par în regulă, urmează pașii următori:

Solutie

Se începe procesul de resetare în Windows 10

Primul lucru pe care va trebui să îl faci este să deschizi aplicația Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe iconița sa din Meniul Start.

Windows 10, resetare

În aplicația Setări , deschide categoria Actualizare și securitate.

Windows 10, resetare

În partea stângă a ferestrei, apasă pe secțiunea Recuperare.

Windows 10, resetare

În dreapta ferestrei Setări , Windows 10 va afișa o secțiune numită Resetați acest PC care îți va spune că ”Dacă PC-ul dvs. Nu funcționează bine, resetarea acestuia ar putea ajuta. Acest lucru vă permite să alegeți să vă păstrați fișierele sau să le eliminați, apoi reinstalează Windows”. Exact asta căutăm și noi, așa că apasă pe butonul Începeți.

Windows 10, resetare

Resetezi Windows 10, păstrându-ți fișierele personale în timpul procesului

După ce apeși pe butonul Începeți , Windows 10 te va întreba dacă vrei să îți păstrezi fișierele personale sau preferi să elimini tot ce este pe PC.

Deoarece vrei să îți păstrezi fișierele personale, trebuie să apeși pe butonul ”Păstrați fișierele mele. Elimină aplicațiile și setările, dar păstrează fișierele personale”.

Windows 10, resetare

Apoi, PC-ul tău va avea nevoie de câteva momente pentru a pregăti totul.

Windows 10, resetare

Când este gata pentru pornirea procesului de resetare, Windows 10 te va anunța. Dacă ești hotărât în continuare să îl resetezi, apasă pe butonul Resetare încă o dată. Dar, reține că acesta este ultimul moment în care poți să te răzgândești și să anulezi resetarea.

Windows 10, resetare

Windows 10 va avea nevoie de puțin timp pentru a pregăti lucrurile. Când este gata, îți va reporni automat PC-ul.

Windows 10, resetare

În funcție de puterea și viteza componentelor hardware din calculatorul tău, acest pas poate să dureze multe minute.

Windows 10, resetare

După un timp, Windows 10 va începe să se reinstaleze.

Windows 10, resetare

Când este terminată instalarea, te poți autentifica cu contul tău de utilizator.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?